CITEŞTE AICI cum să îţi protejezi casa şi maşina de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii le recomandă proprietarilor să fie extrem de vigilenţi şi să nu lase uşile sau portierele descuiate. În 2010, la poliţie s-au reclamat 6.435 de infracţiuni de natură judiciar. Mai mult de jumătate dintre acestea sunt furturi.

Pentru că furturile din autoturisme predomină în municipiul Braşov, poliţiştii le recomandă proprietarilor să fie foarte atenţi. În primul rând ei trebuie să conştientize că toate obiectele lăsate în interiorul autoturismului, cum ar fi telefoane mobile, genţi, poşete, laptop-uri, sisteme GPS, acte, etc., reprezintă un punct de atracţie pentru hoţi. Tocmai de aceea, poliţiştii le recomandă şoferilor ca atunci când coboară din maşină să nu uite să ia bunurile sau obiectele ce i-ar putea tenta pe hoţi, să nu lase geamurile deschise sau întredeschise şi să acţioneze sistemul de închidere a uşilor.

În timpul deplasării cu maşina cuplaţi sistemul de asigurare a portierelor pentru a nu le da posibilitatea infractorilor să vă sustragă diverse bunuri atunci când opriţi la semafor. Parcați autovehiculele în locuri special amenajate. Din păcate, contrar atenţionărilor repetate ale Poliţiei Braşov, foarte mulţi proprietari de autoturisme ignoră măsurile elementare de autoprotecţie şi devin astfel victime sigure ale infractorilor.

Nu deschideţi uşa la străini

Referitor la furturile din locuinţe, poliţiştii atrag atenţia că hoţii profită de neatenţia sau neglijenţa proprietarilor, care uită uşile sau gemurile deschise. În multe dintre cazuri, autorii escaladează fereastra, balconul sau poarta. Forţează încuietorile, utilizarea de chei potrivite sau sparg geamurilor.

Uneori hoţii se împrietenesc cu victima. Alteori, ei profită de naivitatea unora dintre proprietari şi se folosesc de scenarii cât mai credibile pentru a intra în locuinţă. „În scopul prevenirii unor astfel de fapte, recomandăm tuturor locuitorilor, dar mai ales persoanelor în vârstă să nu permită accesul în locuinţă persoanelor necunoscute indiferent de motivele invocate de către acestea. Trebuie să ştiţi că foarte mulţi infractori se folosesc de scenarii cât mai credibile şi încearcă să câştige încrederea persoanelor în vârstă pentru a pătrunde în locuinţă şi a sustrage bunuri sau bani" se arată în comunicatul Serviciul de Prevenire al IPJ Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite