Astra şi Răcădau, la mare căutare în Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu de piaţă realizat de compania Darian DRS arată că majoritatea tranzacţiilor vizează apartamentele din blocuri.

Preţurile locuinţelor stagnează la Braşov, iar cele mai multe tranzacţii sunt cele rezidenţiale. Faţă de ultimul semestru al anului trecut, preţurile locuinţelor nu au mai suferit modificări vizibile de preţuri.

Cele mai căutate aprtamente vechi rămân cele cu două camere, ale căror preţuri oscilează între 35.000 şi 50.000 de euro. Cumpărătorii din aceste zone motivează alegerea lor prin faptul că au acces la principalele artere şi centre comerciale.

„În Braşov, preţurile medii la apartamentele vechi au înregistrat, per ansamblu, o scădere de 2% de la un semestru la altul, media fiind de 920 euro/mp suprafaţă utilă", se arată în raportul întocmit de compania Darian DRS.

Acelaşi studiu arată că scăderi de preţuri s-au înregistrat la apartamentele de două camere şi mai puţin în cazul apartamentelor de trei camere. Cele mai ieftine locuinţe sunt cele situate în Bartolomeu, Noua, Tractorul şi Triaj.  

Apartamentele noi, cu 10% mai scumpe

Apartamentele noi sunt mai puţin accesibile, iar nivelul tranzacţiilor de acest fel, înregistrat în acest an, este scăzut. „Cele mai mici preţuri s-au înregistrat în zona 2 (complexul Bayer Residenţial), unde preţul mediu a atins nivelul de 915 euro/mp suprafaţă utilă. Cele mai scumpe apartamente noi se găsesc în zona 1, în complexele «Tâmpa Gardens» şi «Sub Cetate», unde preţul mediu este de 1.150 euro/mp suprafaţă utilă", se arată în acelaşi studiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite