Razii ale poliţiştilor în centrele comerciale, pieţe şi terase, dar şi în trafic pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

În ultimele 24 de ore,  oamenii legii din Brăila au verificat zonele aglomerate, centrele comerciale, pieţele şi terasele, dar şi zeci de şoferi, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

La controale au participat politişti, jandarmi, poliţişti locali, pompieri, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila.

Pe 5 iulie, au fost verificate 132 de societăţi comerciale din judeţul Brăila şi au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 29.000 de lei, dintre care 28 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 50 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 13 potrivit Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 1 potrivit O.U.G 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă.

”Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur.

Activităţi asemănătoare vor fi desfăşurate în continuare în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite