La Brăila, 13.500 de asiguraţi nu şi-au primit cardul de sănătate prin Poştă. Toţi aceştia trebuie să meargă la CJAS pentru a intra în posesia cardului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Distribuirea cardurilor de sănătate prin Poştă s-a încheiat la Brăila, însă 13.500 de asiguraţi încă nu şi-au primit aceste documente din plastic. Pentru a intra în posesia cardurilor, aceştia trebuie să se prezinte la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS).

În general, cei în cauză nu au primit cardul pentru că nu se aflau la domiciliu atunci când a venit factorul poştal. Purtătorul de cuvânt al CJAS Brăila, Ionela Fecioru, persoanele asigurate trebuie să vină personal sau prin împuternicit legal, la sediul instituţiei pentru a intra în posesia documentului de sănătate. "Avem un total de 219.636 de asiguraţi. S-a făcut un retur la Casă de 14.000 de carduri, din care 500 deja s-au redistribuit, adică au venit oamenii. Până în acest moment mai sunt 13.500 de brăileni pe care îi aşteptăm să îşi ridice cardul de sănătate", a explicat Ionela Fecioru.

Totodată, şi medicii de familie brăileni pot ajuta la distribuirea cardurilor de sănătate, pentru ca asiguraţii să nu rămână fără acest document. Cât priveşte cititoarele de carduri, CJAS Brăila dă asigurări că, la nivelul judeţului Brăila, aproape toţi furnizorii de servicii medicale deţin astfel de dispozitive.

Cardul de sănătate va deveni obligatoriu de la 1 februarie a.c. Documentul are rolul de a valida consultaţiile, internările, eliberarea de medicamente compensate şi toate serviciile medicale şi farmaceutice din întregul sistem medical care are contract cu CNAS, cabinete de medicină de familie, ambulatoriu de specialitate, laboratoare, explorări imagistice, spitale sau farmacii. Astfel, de fiecare dată când vor solicita servicii medicale, pacienţii le vor primi doar în baza cardulului, atât la medicul de familie cât şi la orice alt cabinet, spital sau farmacie.

Cititi si

VIDEO Patronatul medicilor de familie îi pune pe drumuri pe vrâncenii care nu şi-au primit cardurile de sănătate

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite