Antiinflamatoare naturale care ţin durerea în frâu. Cât de eficiente sunt ghimbirul, ardeiul iute sau scorţişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
calarasi scortisoara

Inflamaţiile din organism, care generează durerile cu care omul modern se confruntă tot mai des, fie că e vorba despre o banală durere de dinţi sau de o durere generată de o boală mai gravă, pot fi combătute şi prin metode naturale, nu doar prin medicamente de sinteză, cum ar fi binecunoscutul ibuprofen.

Printre plantele recomandate de specialiştii în medicină naturistă se numără ghimbirul, o plantă erbaceee din regiunile tropicale, la care tulpina subterană se poate utiliza fie în stare proaspătăt, fie sub formă de pulbere, extrasă din rădăcină. Ghimbirul le este recomandat persoanelor cu dureri articulare, deorece are proprietatea de a inhiba substanţele implicate în inflamaţie.

Turmericul, un condiment căruia i se mai spune şi “şofranul indian” este, de asemenea, recomandat în combaterea durerilor articulare, fapt relevat de mai multe studii în domeniu. “Se pare că suplimentele pe bază de turmeric, care este o rudă a ghimbirului, ar putea avea aceleaşi efecte precum ibuprofenul, în cazul persoanelor cu osteoartrita la genunchi”, precizează, într-un articol de specialitate, dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă.

Ardeiul iute conţine capsaicină, o substanţă activă care reduce inflamaţiile şi durerile. Acesta aliment este recomandat, însă, doar persoanelor care nu suferă de probleme digestive.

Cerealele integrale conţin cantităţi mari de fibre. Acestea au capacitatea de a reduce nivelul proteinei C-reactive, care duce adesea la apariţia inflamaţiilor în corp. Printr-un consum constant al cerealelor integrale, pot fi ţinute la distanţă inflamaţiile.

Scorţişoara, care pe vremuri era un condiment foarte scump şi greu de procurat, este astăzi la îndemâna oricui. S-a dovedit că scorţişoara reduce inflamaţiile, distruge bacteriile şi ajută la menţinerea unui nivel sănătos al glicemiei.

Ananasul conţine o enzimă benefică în tratarea leziunilor musculare şi întinderilor. Există studii care demonstrează că acest inflamator natural ajută la tratarea durerilor asociate cu artrita.

Salatele verzi şi spanacul conţin flavonoizi, antioxidanţi puternici ce au capacitatea de a proteja inima, dar şi de a reduce inflamaţiile şi chiar de a încetini progresia Alzheimer-ului. Alte surse bogate în flavonoizi sunt soia, ceaiul, fructele de pădure şi vinul roşu.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite