Tragedia în care doi copii au ars în casă putea fi evitată. Familia ştia de problemele la sobă şi horn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi copii ai cuplului din Ilva Mare nu au mai putut fi salvaţi FOTO: Adevărul
Cei doi copii ai cuplului din Ilva Mare nu au mai putut fi salvaţi FOTO: Adevărul

Aseară, o familie tânără din Ilva Mare a rămas fără amândoi copiii, după ce casa în care locuiau s-a făcut scrum. Focul s-a propagat chiar din camera în care se aflau cei mici, care, se pare, ar fi murit înecaţi cu fum. Primarul localităţii Alexandru Anca susţine că în urmă cu doar câteva luni familia a fost avertizată de funcţionarii primăriei cu privire la riscul de incendiu la care era supusă locuinţa.

Tragedia s-a petrecut aseară, chiar în centrul comunei Ilva Mare  flăcările fiind observate de vecini când deja au cuprins întreaga locuinţă. Aproape două ore s-au chinuit pompierii din cadrul ISU Bistriţa, ajutaţi de cei voluntari din comună să stingă flăcările.

Încă de când au ajuns la faţa locului pompierii au fost anunţaţi că doi copii, o fată de patru ani şi un băieţel de doi ani se află în casă. Din cauza fumului dens şi a flăcărilor mari nu s-a putut pătrunde în interior decât după ce pompierii au mai domolit incendiul.

Cei doi copii, care fuseseră lăsaţi nesupravegheaţi în casă de către mamă şi bunică, au fost găsiţi carbonizaţi, chiar în încăperea în care s-a produs incendiul. Se bănuieşte că cei doi au murit înainte ca locuinţa să ia foc, înecându-se cu fum.  Micuţii care au murit erau singurii copii ai cuplului.

Primarul localităţii Alexandru Anca susţine că familia a fost avertizată la sfârşitul verii de riscurile de incendiu. Mai exact, primarul spune că în apropierea sobei cu care se încălzea familia erau depozitate materiale combustibile. Mai mult, hornul casei care era integral din lemn nu era tencuit sau protejat împotriva incendiilor.

„Astă vară, la controalele care se fac de oamenii primăriei au primit un avertisment scris în care era specificat faptul că sunt probleme cu soba şi cu hornul,” precizează Alexandru Anca.

Acesta nu este singurul incident de acest fel cu care se confruntă familia, în primăvara anului 2012, proasta depozitare a materialelor combustibile lângă surse de foc cauzând un alt incendiu. Atunci însă incendiul a fost lichidat repede, chiar de către pompierii voluntari din localitate, fumul fiind observat la timp întrucât era zi.

Purtătorul de cuvânt al ISU, Marius Rus confirmă faptul că soba a fost cea care de la care a pornit incendiul. În urma incendiului au ars acoperişul casei precum şi bunurile din interiorul celor două încăperi.
 
Primarul mai spune că deşi era vorba despre o familie sărmană, aceasta nu era asistată social, problema fiind proasta gestionare a veniturilor  şi nu  neapărat lipsa lor. În casă locuia un cuplu, cei doi copii ai lor, precum şi mama tânărului. Întreaga familie trăia din salariul tatălui care muncea în construcţii şi care în seara tragediei era în judeţul Cluj la lucru şi din pensia bunicii.

În urma incidentului, poliţia a deschis o anchetă pentru a vedea cine se face vinovat de moartea celor doi micuţi. Cel mai probabil mama va fi acuzată de neglijenţă.



Vă mai recomandăm:

Doi copii au murit carbonizaţi după ce casa le-a fost cuprinsă de flăcări

O femeie din localitatea bistriţeană Coşbuc şi-a dat foc

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite