Zece microbuze şcolare au sosit în Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuzele au ajuns in localitatile cu deficiente la transport  Foto: Arhiva Adevarul
Microbuzele au ajuns in localitatile cu deficiente la transport  Foto: Arhiva Adevarul

După tranşa de 15 microbuze care au venit în judeţul Maramureş în august 2014, alte zece microbuze şcolare au ajuns în judeţ, la începutul lunii iunie a acestui an. Două dintre acestea, cu o capacitate de 30 de locuri, au fost trimise în Seini şi Tăuţii Măgherăuş, în timp ce alte opt microbuze au ajuns la Ardusat, Băiţa de sub Codru, Cerneşti, Cicârlău, Dumbrăviţa, Leordina, Repedea şi Săpânţa.

”Până la sfârşitul acestui an se preconizează ca toate cererile să fie rezolvate, iar microbuzele şcolare să ajungă în fiecare localitate care a solicitat un astfel de mijloc de transport în comun”, a arătat Gabriel Zetea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş. ”Sunt 1000 de microbuze şcolare achiziţionate de MDRAP pentru unităţile şcolare din România, în anul 2015, ceea ce înseamnă că cererile tuturor administraţiilor publice locale şi ale şcolilor vor fi rezolvate în cursul acestui an. Vorbim, în acest moment, de a doua tranşă de microbuze pentru judeţul Maramureş, respectiv zece maşini, dar până la finalul anului, toate celelalte unităţi administrativ-teritoriale (UAT-uri) care au depus cereri la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) vor primi astfel de mijloace de transport”, a mai spus el. ”Nu vorbim de alocări preferenţiale pentru primării de o anumită culoare politică, ci vorbim de microbuze şcolare pentru comunităţi, microbuze care vor rămâne în Maramureş indiferent de culoarea guvernării”, a mai declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

La Seini, 480 de copii navetişti

Primarul oraşului Seini, Gabriela Tulbure a explicat cât de important este acest microbuz şcolar pentru oraşul Seini, căruia îi sunt afiliate şi localităţile Săbişa şi Viile Apei. ”Avem 480 de copii de adus la şcoală în Seini, din localităţile Viile Apei şi Săbişa, unde nu avem deloc niciun fel de formă de învăţământ. Astfel, trasportăm zilnic copii de la clasa O până la cei din anul terminal de liceu. Noi avem două microbuze de capacitate mai mică şi am dat o maşină de la primărie, de şapte locuri, dar oricum ne-am descurcat foarte greu. Unul dintre microbuze se strica în fiecare lună, iar să-i aducem pe toţi copiii să ajungă la şcoală până la ora 8.00, nu a fost deloc uşor”, a spus primarul. ”Am stabilit să ia, însă, copiii din cea mai aglomerată staţie, iar celelalte maşini care le avem să îi aducă pe cei mai puţini. Microbuzul şcolar este vital pentru comunitatea din Seini şi din împrejurimi”, a mai declarat Gabriela Tulbure, primarul oraşului Seini.

Mai puteti citi:

ANALIZĂ Cum a ajuns România să aibă cea mai scumpă benzină şi motorină din regiune

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite