Şase maramureşeni, cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţinuţ pentru contrabandă cu ţigări    Foto: ITPF Sighetu Marmaţiei
Reţinuţ pentru contrabandă cu ţigări    Foto: ITPF Sighetu Marmaţiei

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au confiscat peste 2.400 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi au depistat şase cetăţeni români, care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Azi dimineaţă, în jurul orei 04.00, poliţiştii de frontieră au observat pe raza localităţii Poienile de sub Munte, jud. Maramureş, patru persoane care se îndreptau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând, în spate, colete voluminoase. „Lucrătorii noştri au somat verbal persoanele în cauză, însă acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă, dispersându-se în direcţii diferite.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea persoanelor în cauză, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 32 de ani, toţi patru domiciliaţi pe raza jud. Maramureş”, arat Radu Lungu, purtătoruld e cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

În imediata apropiere a acestora au fost descoperite cinci colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Drept urmare, cei patru indivizi şi baxurile cu ţigări a fost duse la sediul sectorului, pentru cercetări.

Pe timpul cercetărilor, s-a stabilit că în activitatea infracţională mai sunt implicate două persoane de sex masculin, cetăţeni români, de 20, respectiv 23 de ani, domiciliaţi tot pe raza jud. Maramureş.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 2.457 pachete ţigări, în valoare de peste 28.700 lei. „Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, conform Codului Vamal al României.

În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale” mai arată Radu Lungu.

Mai puteţi citi:

VIDEO Pieton spulberat pe trotuar de o maşină scăpată de sub control. Atenţie: imagini care vă pot afecta emoţional!

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite