Restricţii de circulaţie pe drumul Baia Sprie – Bârsana. Vor putea circula doar maşinile mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circulatia masinilor mari va fi restrictionata  Foto: Adevarul
Circulatia masinilor mari va fi restrictionata  Foto: Adevarul

Traficul pe drumul ce face legătura între Baia Sprie – Cavnic – Ocna Şugatag- Călineşti şi Bârsana va fi restricţionat, începând cu 15 august. Autorităţile nu specifică data la care se va ridica restricţia. Astfel, vor putea circula doar vehiculele cu masa totală sub 7,5 tone.

Lucrările la Drumul Baia Sprie – Bârsana care se derulează de peste doi ani determină autorităţile să ia măsuri de restricţii a traficului, din cauza aglomeraţiei şi a neplăcerilor care se creează în trafic, atât pentru lucrători, cât şi pentru şoferi. ” Deoarece vehiculele cu masa totală sau cu gabaritul depăşit sunt cele care influenţează în mod negativ traficul, având o acţiune nefastă asupra casetelor de supralărgire a platformei drumului, este necesară instituirea de restricţii de circulaţie  privind masa totală maximă admisă. În conformitate cu prevederile art. 44 din O.G. nr. 43/1997, privind regimul drumurilor, cu privire la masa totală admisă pentru vehiculele rutiere cu masă totală de peste 7,5 tone, începând cu 15 august 2015, Consiliul Judeţean Maramureş va institui restricţii de circulaţie”, arată reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş.

Restricţiile vor afecta sectoarele de drum DJ 184 (Baia Sprie – Cavnic, în lungime de 22,578 km, DJ 109F Cavnic - Ocna Şugatag, în lungime de 20,151 km şi DJ 185 Ocna Şugatag – Călineşti - Văleni – Bârsana, în lungime de 13,291 km).

Pentru transportul rutier de mărfuri, există variantele alternative de deplasare pe DN1C - Baia Mare – Seini, DJ 109I - Seini - Oraşul Nou, DN19 - Oraşul Nou  – Remeţi – Sighetu Marmaţiei sau DN18  - Baia Sprie - Sighetul Marmaţiei.

Restricţiile nu se aplică pentru circulaţia autovehiculellor deţinute de Ministerul Apărării Naţionale, de unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor, de serviciile publice de ambulanţă, de serviciile publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, vehiculele care efectuează transportul în interesul NATO, vehiculele deţinute de instituţii ale statului cu atribuţii în securitatea şi siguranţa naţională, vehiculele deţinute de administratorul drumului.

De asemenea, sunt exceptate de la aceste restricţii transporturi de persoane, transporturi de animale vii şi de produse perisabile de origine animală sau vehiculele care participă la intervenţii în caz de fenomene naturale care afectează căile de comunicaţii şi telecomunicaţii, zone locuite şi obiective de interes naţional, transporturi funerare, transportul de echipamente de prim ajutor şi ajutoare umanitare în cazul unor calamităţi sau dezastre naturale, transporturi poştale, transporturi pentru distribuirea de carburanţi, tTransporturi de mărfuri sub temperatura controlată.

Mai puteti citi:

Unul dintre cei doi poliţişti răniţi în explozia de la Buşag a decedat

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite