Pădurile din Poienile de sub Munte se taie în prostie. Poliţiştii prind ce pot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Secţiei 4 Leordina au desfăşurat în penultima zi a lunii octombrie activităţi specifice pe linia combaterii delictelor silvice, pe raza comunei Poienile de Sub Munte. Astfel, ei au surprins în fondul forestier naţional, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 41 şi 53 de ani, toţi din Poienile de Sub Munte, în timp ce transportau, cu un  utilaj forestier, arbori verzi şi nemarcaţi de esenţă răşinoasă, specia molid.

În urma verificărilor efectuate la faţa locului pentru stabilirea provenienţei materialului lemnos transportat, poliţiştii au identificat, pe muntele Richita, 98 de cioate verzi şi nemarcate de esenţă răşinoasă, specia molid. Totodată, poliţiştii au mai găsit la faţa locului 30 buşteni provenind de la arbori tăiaţi ilegal, iar în aval încă  25 mc lemn răşinos. 

Potrivit informaţiilor furnizate de către Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş, întreaga cantitate de material lemnos a fost predată în custodie Ocolului Silvic Poieni, urmând a se stabili regimul juridic al acestuia în funcţie de regimul proprietăţii şi eventualelor participaţii penale ale proprietarilor sau administratorilor fondului forestier.

Pe numele celor trei bărbaţi poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Material lemnos confiscat la Giuleşti

Tot pentru combaterea delictelor silvice au acţionat în 30 octombrie şi poliţiştii din Giuleşti. Aceştia au oprit pentru control, pe drumul comunal Giuleşti două tractoare, care nu aveau montate plăcuţe cu numere de înmatriculare /înregistrare şi care tractau remorci încărcate cu material lemnos de esenţă fag.

Cei doi conducători auto, bărbaţi în vârstă de 30, respectiv 44 de ani, ambii din localitatea Giuleşti, sunt cercetaţi sub aspectul  comiterii infracţiunilor de „Tăiere ilegală şi furt de arbori” şi „Conducerea unui vehicul neînmatriculat /înregistrat”. Bărbatul în vârstă de 44 de ani este cercetat şi pentru „Refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice” întrucât acesta emana halenă alcoolică dar a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât şi prelevarea de mostre biologice la Spitalul municipal Sighetu Marmaţiei, unde a fost condus de poliţişti.

De asemenea, s-a luat măsura confiscării celor 6,65 mc material lemnos transportaţi şi sancţionării celor doi conducători auto cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 6000 de lei.

Citeşte şi: Hoţi de lemne fugăriţi de poliţişti prin pădure

Hoţi de lemne opriţi de poliţişti cu focuri de arma

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite