Ninge în Pasul Prislop. Se circulă în condiţii de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Pasul Prislop ninge şi se circulă în condiţii de iarnă. Stratul de zăpadă este de circa un centimetru şi se intervine cu utilaje pentru a se împrăştia material antiderapant. De mâine se aşteaptă temperaturi de până la -15 grade Celsius.

Meteorologii spun că vremea se menţine în limite normale pentru această perioadă, cu precipitaţii predominant sub formă de nincoare, mai mult în curusul nopţii. Reţeaua de drumuri naţionale din judeţ este practicabilă. Pe sectoarele de drumuri naţionale se circulă în condiţii de iarnă. Ninge pe DN 18, în Pasul Prislop, unde se înregistrează şi intensificări ale vântului de până la 30 km/h. Vizibilitatea este bună în trafic, carosabilul este curat, dar umed pe majoritatea sectoarelor de drumuri naţionale. Pe DN 18, în Pasul Prislop, se găseşte depus (între km 160 şi km 180) pe partea carosabilă un strat de zăpadă frământată până la 1 cm. S-a intervenit cu 12 utilaje şi s-au împrăştiat 48,5 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului.

Stratul de zăpadă măsura 62 cm la Vf. Iezer, 22 cm la Băiuţ, 20 cm la Cavnic, 10 cm la Săcel, Mara, Baia Borşa, 9 cm în Poiana Borşa, 5 cm la Târgu Lăpuş şi Ocna Şugatag, 4 cm la Ruscova, Şieu şi Vişeu de Sus,  3 cm la Coroieni, Groşii Ţibleşului, Leordina şi Dragomireşti.

Prognoza meteorologică prevede că vremea se va menţine apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar în cursul serii şi al nopţii, local se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. De mâine, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, cu temperaturi ce vor ajunge la -15 grade Celsius.

Căderi de stânci pe carosabil

La limita judeţelor Maramureş şi Sălaj s-au reactivat căderi de stânci, de pe versant, din cauza fenomenului de îngheţ-dezgheţ, care au pus în pericol siguranţa traficului rutier pe DJ 109F. Stâncile dislocate, în cursul nopţii, au ajuns pe partea carosabilă, pe sectorul de drum din judeţul vecin şi au blocat un sens de mers. Angajaţi de la SC Drumuri şi Poduri SA Maramureş s-au deplasat, la faţa locului cu un utilaj şi au îndepărtat stâncile de pe partea carosabilă.  Având în vedere situaţia de urgenţă produsă, ceidoi prefecţi, din Maramureş şi Sălaj, au numit prin ordin comisii mixte care s-au deplasat în zona afectată de căderile de stânci. ”Comisia mixtă s-a deplasat în teren pentru a evalua situaţia de urgenţă produsă şi a stabili măsurile necesare de punere în siguranţă a traficului rutier pe drumul judeţean. Reactivarea fenomenului căderilor de stânci s-a produs la km 10 +300. Pe versantul vestic au fost identificate formaţiuni de stâncă masivă, la o distanţă de aproximativ 100 metri de drumul judeţean, pe partea opusă cursului de apă. Acestea pot fi dislocate necontrolat, atât datorită precipitaţiilor, cât şi temperaturilor scăzute. Desprinderea unor noi stânci pune în pericol siguranţa traficului rutier, prin producerea de evenimente nedorite, accidente rutiere care să pună în pericol integritatea fizică a persoanelor din autovehicule sau pagube materiale”, a spus Vasile Moldovan, prefectul de Maramureş.

Mai puteţi citi:

Cei doi fraţi care l-au ucis pe şeful de post din Vişeu de Jos, condamnaţi la închisoare pe viaţă de Tribunalul Maramureş

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite