Drum ca-n palmă: DN 18 Sighet - Mara, finalizat în două luni. "Se atacă" serpentinele de pe Gutâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tronsonul de drum naţional care leagă municipiul Sighetu Marmaţiei de mica localitate dfe la poalele Munţilor Gutîi, Mara va fi finalizat în două luni de zile. În partea a doua a anului se vor începe lucrările de reabilitare a serpentinelor din Pasul Gutâi, pentru ca la finele toamnei să fie finalizat DN 18 Baia Sprie-Sighet.

În ceea ce priveşte porţiunea de drum naţional care leagă Moiseiul de Iacobeni, lucrările vor demara din a doua jumătate a acestui an. Câştigătorii pe cele patru porţiuni de drum se cunosc deja, urmând ca la începutul lunii iunie să fie făcuţi publici. 

Reprezentantii Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au transmis Instituţiei Prefectului Judeţului Maramureş stadiul lucrărilor de reabilitare ale DN 18A, pe tronsonul Baia Sprie – Sighetu Marmaţiei. 

Potrivit CNADR, pe tronsonul dintre kilometrul 62 (Sighetu Marmaţiei) si kilometrul 38 (Mara) au fost finalizate in proporţie de 90% rigolele si casetele de pe rigole, drenele longitudinale şi şanţurile trapezoidale sunt in execuţie, iar podeţele sunt aproape de finalizare. Lucrări de reabilitare se fac şi la două poduri peste râul Mara, în Mara şi Berbeşti. 

Stratul de binder a fost turnat pe o distanta de 5 kilometri, în termen de două luni de zile stratul de binder urmând a fi turnat pe întreg tronsonul dintre Sighetu Marmaţiei şi satul Mara. În ceea ce priveşte tronsonul de drum naţional peste Gutâi, reprezentantii CNADNR au transmis faptul că studiile pentru exproprieri sunt finalizate si au fost trimise pentru aprobare.

„La sfârşitul toamnei Drumul Naţional 18, intre Baia Sprie si Sighetu Marmaţiei, inclusiv peste Gutâi, pe întreaga distanţă de 58 de kilometri, trebuie să fie 100% finalizat si recepţionat. Pe partea de Moisei – Iacobeni pot să vă informez ca la finalul lunii mai se va şti constructorul si in cel mai scurt timp vor începe lucrările de reabilitare. 

Am primit de asemenea un document de la CNADNR care spune ca studiu de fezabilitate pentru proiectul „Pod peste Tisa in zona Tepliţa din Sighetu Marmaţiei” a fost demarată procedura de actualizare in data de 5 mai 2015, urmând ca in perioada 18-22 mai să fie organizată o întâlnire cu grupul de lucru de experţi tehnici româno-ucraineni” a precizat prefectul judeţului Maramureş, ing. Anton Rohian.

Citeste si: Consumul a crescut în primele trei luni cu doar 3%, faţă de 5% la două luni

Arestări în dosarul evaziunii fiscale de la compania de salubrizare Romprest. Florian Walter, în continuare de negăsit

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite