Cum se pregăteşte una dintre cele mai vechi prăjituri tradiţionale din Maramureş. Reţeta delicioşilor cocurei
0
Cocureii sunt un fel turte de mămăligă prăjită. Având un gust dulce, preparatul este pregătit după una dintre cele mai vechi reţete tradiţionale din Maramureş.
Ingrediente:
500 grame de făină de mălai
500 ml lapte bătut
1 lingură făină albă
1 lingură zahăr
1/2 linguriţă bicarbonat
sare
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele într-un bol până se obţine o compoziţie mai groasă ca la clătite. Mai apoi, se unge tigaia cu ulei, se ia câte o lingură de compoziţie şi se prăjeşte. Alternativ, cocureii se pot prăji şi în unt.
Cocureii pot fi consumaţi şi cu dulceaţă de afine şi smântână.
Citeşte şi
Beneficiile consumului de vişine. De ce trebuie să mâncăm fructele cu un gust uşor acrişor
Cum se găteşte Hremzli, unul dintre cele mai delicioase preparate tradiţionale din Maramureş