Cum se pregăteşte una dintre cele mai vechi prăjituri tradiţionale din Maramureş. Reţeta delicioşilor cocurei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cocurei. FOTO: anca10.sunphoto.ro
Cocurei. FOTO: anca10.sunphoto.ro

Cocureii sunt un fel turte de mămăligă prăjită. Având un gust dulce, preparatul este pregătit după una dintre cele mai vechi reţete tradiţionale din Maramureş.

Ingrediente: 

500 grame de făină de mălai

500 ml lapte bătut

1 lingură făină albă

1 lingură zahăr 

1/2 linguriţă bicarbonat 

sare

Mod de preparare: 

Se amestecă toate ingredientele într-un bol până se obţine o compoziţie mai groasă ca la clătite. Mai apoi, se unge tigaia cu ulei, se ia câte o lingură de compoziţie şi se prăjeşte. Alternativ, cocureii se pot prăji şi în unt.

Cocureii pot fi consumaţi şi cu dulceaţă de afine şi smântână. 

Citeşte şi

Beneficiile consumului de vişine. De ce trebuie să mâncăm fructele cu un gust uşor acrişor

Cum se găteşte Hremzli, unul dintre cele mai delicioase preparate tradiţionale din Maramureş

Baia Mare

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite