Contrabandă cu ţigări aduse cu drona, la frontiera de nord a ţării

0
0
Ţigările au fost confiscate   Foto: ITPF Sighetu Marmaţiei
Ţigările au fost confiscate   Foto: ITPF Sighetu Marmaţiei

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, peste 4.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 50.000 de lei.

Ieri, 04 octombrie, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău – judeţul Maramureş, a observat trei persoane care transportau, în spate, dinspre graniţa cu statul vecin spre localitatea de frontieră Teceu Mic, mai multe colete voluminoase. „Imediat, colegii noştri au acţionat pentru reţinerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbaţii au observat echipajul poliţiei de frontieră au abandonat coletele şi au fugit, întorcându-se pe teritoriul ucrainean. În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

 La faţa locului au fost descoperite mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.400 pachete cu ţigări”, a arătat Rad Lungu, urtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Ţigările, în valoare de 40.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Azi dimineaţă, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care se auzea dinspre frontiera cu Ucraina.

„Lucrătorii noştri au monitorizat şi cercetat zona, identificând traseul aparatului de zbor. Astfel, în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Săpânţa, au fost descoperite două colete ambalate în folie de culoare neagră, care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. De asemenea, s-a luat măsura informării autorităţilor de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului”, a mai arătat Radu Lungu.

Oamenii legii au găsit 1.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 11.700 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Mai puteţi citi:

Profesor acuzat că i-a dat un cap în gură unui elev de 13 ani din Baia Mare

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite