16 copii din Cluj, aduşi de urgenţă la spital. Suspiciune de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat în Baia Sprie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un nou caz de toxiinfectie alimentara in Maramure FOTO:arhiva
Un nou caz de toxiinfectie alimentara in Maramure FOTO:arhiva

Caz grav în noaptea de 19 spre 20 august în Baia Mare. Un număr de 16 copii din judeţul Cluj s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu prezentând simptomele unei toxiinfecţii alimentare. Copiii au venit la spital cu mijloace proprii de deplasare, cauza urmând a fi stabilită de autorităţi.

"Este vorba despre 16 copii care s-au prezentat astă noapte la Spitalul de Boli Infecţioase, deplasarea fiind făcută cu mijloace proprii de la o pensiune din Baia Sprie. Prezentau greţuri,vărsături, dureri abdominale şi doi dintre ei au prezentat scaune diareice. 

Una dintre fete a fost trimisă spre Spitalul Judeţean Baia Mare pentru un consult cardiologic,pentru că avea şi o afecţiune, un sindrom care dă şi nişte aritmii, ca să nu fie şi o problemă cardiacă. Starea lor este ok în momentul de faţă", a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, Dr. Rareş Pop. 

Oficialul DSP Maramureş a mai subliniat faptul că respectivii copii au servit cina undeva în jurul orei 20:00, iar la spital s-au prezentat aproape de miezul nopţii. Se ştie că au consumat la cină papricaş de pui şi cremeş. Au fost recoltate probe inclusiv din apa de la pensiune, pentru a stabili exact agentul cauzator al acestei toxiinfecţii alimentare. 

Până acum, spre deosebire de anul trecut, au fost foarte puţine cazurile de toxiinfecţie alimentară în Maramureş. A mai fost depistat un singur caz în acest an şi anume cel de la Borşa, când mai mulţi copii aflaţi în tabără de vară s-au prezentat la spital cu simptomele unei toxiinfecţii alimentare. 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite