Vacanţă în România. Ţarcul de mistreţi din Fântânele, raiul vânătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Puşcaşii“ suceveni s-au pozat cu trofeele la finalul unei partide de vânatoare la mistreţi

Dealuri şi păduri cât vezi cu ochii, în care trăiesc sute de porci mistreţi. Unul dintre cele mai mari ţarcuri de porci sălbatici din ţară se întinde în judeţul Bacău, pe o suprafaţă de 350 de hectare de pădure.

Un adevărat paradis pentru împătimiţii armei de vânătoare. Un loc în care găseşti natura autentică în toată splendoarea ei.

Ziarul „Adevărul“ vă prezintă, în cadrul celei mai frumose campanii - „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, un colţ al vânătorilor din judeţul Bacău.

Ţarcul de mistreţi din judeţul Bacău a fost înfiinţat în anul 2004 şi face parte din Ocolul Silvic Fântânele, în locul numit de localnici Humărie. Acolo, an de an se organizează partide de vânătoare.

Ideea înfiinţării unui ţarc de mistreţi în Bacău a apărut după modelul ţarcurilor din vestul Europei. Peste 400.000 de lei au fost cheltuiţi pentru împrejumuirea întregii suprafeţe, loc în care au fost aduse apoi exemplare valoroase. Pentru a fi evitata consangvinitatea au fost aduşi porci sălbatici din Ocolul Dărmaneşti, Căiuţi şi Târgu Ocna. Viaţa din interiorul ţarcurilor nu diferă, aproape cu nimic, de cea din pădurea nealterată de prezenţa omului. În prezent, în zonă se află 419 mistreţi, alături de care trăiesc şi patru cerbi şi 20 de căprioare.

Harta locurilor de vânătoare din judeţul Bacău la mistreţi:

vanatoare

Tarife

Regia Naţională a Pădurilor a stabilit preţul pe care trebuie să-l achite pasionaţii de o astfel de distracţie. Dacă mistreţul are colţii de până la 12 centimetri, atunci vânătorul are de plătit 250 de euro. Pentru colţi de 12-18 centimetri, trofeul este de 400 de euro, iar pentru colţii mai mari de 18-22 de centimetri, 600 de euro. Colţii mai mari de 22 de centimetri îl costă pe vânător 800 de euro, la care se adaugă câte 20 de euro pentru fiecare milimetru. În plus, statul român prin Regia Naţională a Pădurilor percepe o taxă şi pentru organizarea vânătorii.

Participantul la goana porcilor plăteste 150 de euro, tarif de organizare. Când vânătoarea este organizată în grup, costurile cresc şi se calculează astfel: pentru un grup de minim 10 vânători se percepe 650 de euro, dacă au împuşcat cel putin 20 de mistreţi, taxa care creşte cu 500 de euro, pentru împuşcarea vierilor care au colţi de peste 22 de centimetri. Tariful este de 450 de euro dacă numărul mistreţilor împuşcaţi este de maxim 15. Vânătorul care doreşte să cumpere animalul împuşcat este obligat să-l ia întreg, la preţul de 2 euro pentru fiecare kilogram.

Dacă ai fost în locuri inedite de lângă o destinaţie similară din România şi vrei să ne povesteşti din amintirile tale sau vrei să ne sfătuieşti ce să mai vedem în acest loc al României, ne poţi scrie pe bucuresti@adevarul.ro, în secţiunea de comentarii sau pe pagina noastră de Facebook, 125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Slănic Moldova şi Târgu Ocna, locurile în care timpul stă în loc. Poiana Sărată - perfecţiunea naturii, Borzeşti - istoria din manualele copilăriei noastre

Bijuterii americane pe patru roţi, la Săuceşti: românul care recondiţionează „maşini vintage”

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite