Unul dintre palatele emblematice ale României, recreat cu ajutorul inteligenței artificiale VIDEO

0
Publicat:

Unul dintre palatele emblematice ale României, implicit ale Aradului este recreat prin intelegența artificială. Este vorba despre Palatul Bohus, un edificiu impozant.

A fost recreat prin inteligență artificială FOTO https://link.cyberxx.ch/bohus
A fost recreat prin inteligență artificială FOTO https://link.cyberxx.ch/bohus

Acesta reflecta puterea economică dar și evoluția culturală de excepție a orașului de la începutul secolului XX.

Palatul a fost construit după proiectul arhitectului Ludovic Szantay.

Recent, firma Cyber Ecellence a reușit recrearea interiorului acestui palat impresionant, proiect prin care publicul larg se poate transpune în atmosfera unei epoci fascinante. Palatul a fost construit în 1913, după proiectul arhitectului Ludovic Szantay, în stil secession geometric”, spune doctorul în istorie Antoniu Martin.

Patru nivele 

Clădirea a fost prevăzută cu lifturi care au funcționat până nu demult. Aceasta are patru nivele, cu planul în formă de „U” și o curte interioară.

Clădirea este una dintre cele mai relevante și ample edificii secession din Arad, iar recrearea interiorului acestui impozant palat prin intermediul realității augmentate a relevat bogăția și diversitatea decorării, fapt dovedit și de numeroasele tablouri aflate în colecția familiei Bohuș, dar și de mobilierul realizat de case de producție de nivel internațional. Prin redescoperirea acestui palat, publicul poate să-și facă o părere clară asupra evoluției urbanistice a Aradului nu doar sub aspectul arhitecturii, ci și prin prisma decorării camerelor de locuit din perioada de început de secol XX”, a precizat dr. Antoniu Martin, istoric, director de proiecte în cadrul Cyber Excellence.

Interiorul palatului FOTO https://link.cyberxx.ch/bohus
Interiorul palatului FOTO https://link.cyberxx.ch/bohus

Acesta mai specifică pentru Adevărul că:

Familia Bohuș a fost una dintre cele mai reprezentative exponente ale nobilimii din regiunea Aradului, fiind consacrate pe firmamentul istoriei începând cu a doua jumătate a secolului XIX, având reprezentanți de marcă atât în mediul economic regional și internațional, cât și în sistemul politic de la vremea respectivă. Edificarea palatului din centrul orașului Arad, în concepția arhitectului Szantay, reflectă puterea economică deosebită a acestei familii. În timp, în interiorul acestui palat a funcționat și primul cinematograf al orașului, iar în mansardele edificiului au locuit printre alții și artiști importanți precum Sever Frențiu și Mihai Takacs”.

De asemenea, atelierul unui renumit croitor, Manase Ghinga, era situat la parterul palatului spre actuala stradă Vasile Goldiș.

Recrearea interiorului Palatului Bohuș poate fi vizualizată la adresa: https://link.cyberxx.ch/bohus

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite