Tânără care şi-a înfiinţat firmă ca să întoarcă copiii la coardă şi minge: „Vrem să le arătăm o altfel de copilărie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dalina, Lavinia şi Rujenka, la un botez
Dalina, Lavinia şi Rujenka, la un botez

Câteva tinere arădence duc tradiţia şi obiceiurile poporului român mai departe prin participarea la diferite evenimente îmbrăcate în costume speciale. Mai exact, vorbim despre ursitoarele tradiţioanale inspirate după tradiţia ielelor, costumate în port popular autentic din zona ardealului. „Ielele” fac parte din prima societate comercială înfiinţată în Arad cu domeniu de activitate: evenimente pentru copii.

De-a lungul celor opt ani de activitate au fost realizate sute de evenimente dedicate copiilor, dar şi evenimente  publice, cum ar fi farmecul copilăriei, realizat cu sprijinul Primariei prin Centrul Municipal de Cultură Arad, un eveniment pilot la nivel de ţară.

Managerul Georgiana Ţentea spune că totul a început acum 8 ani din dorinţa de schimba puţin în activitatea copilului de atunci, respectiv grădiniţă sau şcoală şi joaca pe calculator sau privitul la televizor.

„Ne-am dorit atunci altceva pentru copiii noştri, ceva care să contribuie la dezvoltarea lor ca oameni în primul rând într-o societate în continuă schimbare. Ne-am dorit să ne întoarcem la minge şi coardă în timpurile în care calculatorul şi televizorul sunt un must have... nu neaparat şi benefice pentru dezvoltarea lor. Şi am pornit din dorinţa de a le arăta copiilor, o altfel de copilărie, aceea trăită de mine în curtea blocului şi printre uliţele prăfuite ale satului bunicilor mei”, spune Georgiana. 

Tânăra arădeancă afirmă că a început cu organizarea aniversărilor pentru copii, în care a pus accentul pe joacă şi concursuri distractive şi a continuat de-a lungul anilor cu evenimente publice, dedicate copiilor din Arad. 

„Ne-am direcţionat mai apoi energia, după acumularea de noi experienţe, şi spre organizarea, alături de instituţii publice, de evenimente dedicate exclusiv copiilor: Festivalul Copiilor, 1 iunie, Picnicul Copilăriei, Minimaratonul, Grădiniţa Culturală, Farmecul Copilăriei, Căsuţa Copiilor – atelier de creaţie la Târgurile organizate de Primăria Arad etc. Un evenimente apropiat sufletului nostru este Farmecul Copilăriei, care a debutat în urma cu trei ani cu câteva ore de activităţi, duminica în Orăşelul Copiilor din Arad.  Succesul proiectului şi cererea proiectului ne-a determinat să facem acest evenimente în fiecare duminică după-prânz. Am reuşit să cream astfel un stil de viaţă pentru părinţii şi prichindei din Arad, obişnuindu-i să ni se alăture duminică de duminică în parc”, mai declară Georgiana. 

Aceasta alături de felel pe care le are angajate au pus la cale, întreceri sportive precum Minimaratonul Copilăriei. Le-au pus celor mici imaginaţia la încercare atunci când au creat platouri copilăroase din legume şi fruncte, promovând totodată un stil de viaţă sănătos. Duminică de duminică au pus la dispoziţia copiilor, mingi, palete de tenis, coardă, cercuri – pentru a-i îndemna la mişcare şi joc în aer liber. Au realizat  parteneriat cu un psiholog, Ana Zimbran, realizând astfel ateliere de creaţie pentru cei mici.

 „Iar gratuitatea acestor activităţi, pentru că acest proiect, Farmecul Copilăriei, Arădeni Retrăiesc Amintiri Duminica, este susţinut financiar de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură sub coordonarea consilierului local, Mariana Cismaşiu, a ajutat esenţial la atingerea ţelului nostru: cât mai mulţi copii fericiţi şi frumoşi!”, mai adaugă Georgiana Ţentea.

image

 Petrecerile pentru copii 

Georgiana spune că nu este uşor ceea ce face, deoarece organizarea unei petreceri pentru copii presupune, în primul rând, timp, deoarece trebuie stabilite o mulţime de detalii.

„Pentru o aniversare reuşită e necesar să luăm în considerare tematica petrecerii, decoraţiunile, meniul, tortul, jocurile, costumaţia… Esenţial este să descoperim dorinţele celor mici. E important să discuţi cu sărbătoritul pentru ca acesta să-şi exprime clar visele şi dorinţele. Asta e datoria părinţilor – de tot restul, ne ocupăm noi. Animatorii sunt extrem de importanţi pentru petrecerea celui mic, deoarece ei sunt cei responsabili cu crearea unei atmosfere cât mai plăcute, atât pentru sărbătorit, cât şi pentru invitaţii acestuia. Petrecerea devine astfel perfectă datorită transpunerii animatoarelor în personaje de poveste atât de iubite de cei mici. Cred că de aici vine succesul unei petreceri organizate prin intermediul firmelor specializate în evenimente pentru copii. Vă daţi seama câtă bucurie e pe chipul copiilor atunci când îi văd pe eroii lor cu puteri supranaturale? Şi tocmai la aniversarea lor? Este o lume a poveştilor”, povesteşte tânăra.

Aceasta mai spune că cei 8 ani care au treecut de la înfiinţarea firmei ce poartă denumirea Bimbo Party le spun că au reuşit. Feţele copiilor le garantează că sunt acolo unde trebuie, că îşi îndeplinim scopul.

Ursitoarele tradiţionale 

De anul acesta au fost introduse ursitoarele tradiţionale. „Anul 2015 este un an important pentru noi. Anul care ne aduce provocări noi, pentru că ne-am propus, încă o dată, dezvoltarea activităţii noastre. Sunt 8 ani în care am reuşit să creăm şi să dăm startul unor evenimente organizate special pentru copii: aniversări, baby – sitting, kids corner, ursitoare, amenajări, decoraţiuni, ateliere de creaţie, personaje din basme, mascote, spectacole de teatru. Am introdus în acest an, un serviciu noi pentru evenimentele de tip botez, respectiv  ursitoarele tradiţionale.  În ultimii ani, în timpul petrecerilor de botez,îşi fac apariţia ursitoarele, trei la număr, care îi ursesc noului născut de iubire, înţelepciune, bucurie, viaţă frumoasă, isteţime, linişte, sănătate, noroc şi dragoste. Este un moment special ce creează o atmosferă de basm ce rămâne în sufletul părinţilor şi a invitaţilor. Noutatea acestui moment special, este acela că am introdus varianta ursitoarelor tradiţionale, unde echipa care participă la ursit are vestimentaţia tradiţională românească, portul populat românesc aşa cum este el mai frumos: cămaşă brodată cu motive populare, brâu, poale, pănzături, pieptar.  Ne-am dorit să aducem în faţă, tradiţia şi obiceiurile neamului nostru, aşa cum l-am primit moştenire de la bătrânii noştri. Am crescut de la an la an, asemenea micilor noştri prieteni. Şi avem obligaţia ca adulţi  să continuăm tot pentru cei mici şi să venim cu noi surprize”, încheie Georgiana.

Vă mai recoamndăm: FOTO Afacere de succes cu un castel ridicat de la zero în Cluj. Cum să faci bani din petreceri pentru copii

Filme cu prinţese, zâne şi troli la Anim’est 2015. Ce animaţii pentru copii vor fi proiectate la Chişinău

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite