Sute de arădeni au luat ilegal ajutoare pentru încălzire. Acum trebuie să restituie banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 750 de arădeni au încasat ajutoare pentru încălzire în mod ilegal, iar acum autorităţile locale îi aşteptată să dea banii înapoi.

Nu mai puţin de 750 de arădeni au încasat ajutoare pentru încălzire în mod ilegal, iar acum autorităţile locale îi aşteptată să dea banii înapoi.

Reprezentanţii Primăriei Arad spun că este vorba despre arădeni care nu şi-au declarat veniturile reale realizate în ultimele două ierni, când au cerut şi obţinut ajutoarele. Ei au încasat, în total, peste 210.000 de lei. În medie, este vorba de 280 de lei de persoană.

Acest pejudiciu a fost creat bugetului local şi bugetului de stat. Mulţi dintre cei care au încasat banii nu au menţionat în documentaţiile depuse că au în conturile din bănci sume ce depăşesc 3.000 de lei, iar alţii au declarat câştiguri mai mici decât cele reale pentru a se încadra în baremuri.

Legislaţia prevede că beneficiarii acestor tipuri de ajutoare au obligaţia să declare lunar sau ori de câte ori a intervenit o modificare în componenţa familiei sau a veniturilor acesteia, prin depunerea unei noi cereri-declaraţie pe propria răspundere. În cazul depozitelor bancare de peste 3.000 lei, cererea de ajutor este neeligibilă.

Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad a început demersurile pentru a recupera banii, însă până acum doar câteva persoane au restituit sumele încasate ilegal.

Vă mai recomandăm:Procedura de acordare a ajutorului social pentru încălzirea în sectorul 6, suspendată

Debranşări în lanţ de la RADET. Jumătate dintre ele sunt ilegale

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite