FOTO ,,Ziua cea Mare a românilor”, la Şcoala Gimnazială Andrei Şaguna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul artistic finalizat cu o horă
Programul artistic finalizat cu o horă

Pe lângă autoprităţile locale care au sărbătorit Ziua Principatelor Române, în Arad şi elevii au avut diferite manifestări legate de această zi.

,,La scurt timp după numirea ca domn al Moldovei şi Ţării Româneşti, Alexandru Ioan Cuza acesta a împlinit, profitând de un context favorabil, ceea ce până atunci nu fusese decât un vis….Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza şi de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859, în Moldova, şi la 24 ianuarie 1859, în Ţara Românească.”, şi-a început discursul profesorul de istorie, Eugen Laza, care şi-a serbat astăzi şi ziua de naştere.              

An de an, data de 24 ianuarie, asociată cu ,,Ziua cea Mare a românilor”, este un prilej de sărbătoare şi pentru elevii şi dascălii Şcolii Gimnaziale ,,Andrei Şaguna”.

Acest eveniment a fost marcat şi de această dată prin derularea unor activităţi tematice: un program artistic finalizat cu o horă, o expoziţie de desene, dezbateri şi referate.

 Acum mai bine de un secol şi jumătate, Alexandru Ioan Cuza înfăptuia Unirea Principatelor Române, un prim pas spre România de astăzi.

„De atunci, această dată este amintită anual prin diferite manifestări, dintre care nu lipseşte niciodată „HoraUnirii”, cunoscutul cântec pe versurile poeziei cu acelaşi titlu scrise de Vasile Alecsandri şi publicate pentru întâia oară, la Iaşi, în numărul 51 al revistei «Steaua Dunării», a declarat profesor Codruţa Manuela Culică.

Vă mai recomandăm: Mica Unire: Cuza nu a cerşit Unirea, ci a impus-o (I)

155 de ani de la Mica Unire: Al. I. Cuza şi tentaţiile unei domnii autoritare

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite