Expediţie de excepţie la vecini pentru canotorii arădeni, pe Crişul Alb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioni mondiali şi participanţi la olimpiade au pornit astăzi pe râu, într-o expediţie, până în Ungaria. În ciuda vremii schimbătoare şi care ameninţa desfăşurarea expediţiei, canotorii s-au pregătit de start aşa cum se cuvine.

Ajunsă la cea de-a treia ediţie, expediţia internaţională cu canoe pe Crişul Alb, intitulată „Fără graniţe”, a pornit astăzi la orele prânzului de la Chişineu Criş spre Gyula, Ungaria, adunând la start 37 de participanţi. Vremea nefavorabilă a amânat cu trei ore startul, programat iniţial pentru ora 10.00, fapt ce a dat mai mult timp organizatorilor pentru pregătiri.

„Majoritatea ambarcaţiunilor au sosit deja de aseară şi au fost depozitate aici la noi. Noi acum le ducem pe dig şi le pregătim pentru lansarea la apă. Şi în cursul acestei dimineţi mai aşteptăm să vină câteva ambarcaţiuni şi bicicliştii maghiari ce vor parcurge distanţa dintre Chişineu Criş şi Gyula pe dig“, a declarat Teodor Suciu, reprezentant ANIF Chişineu Criş, punctul de pornire al expediţiei.

Canotaj şi biciclism

Canotorii arădeni Daniel Daniel, vicecampion mondial naţional, Daniel Ştefean, vicecampion naţional caiac-canoe, Kadar Zsolt, vicecampion naţional înot, şi Irene Tomos din  Arad s-au lansat pe apele Crişului Alb alături de multipli campioni olimpici şi mondiali sosiţi din Ungaria. În total, s-au înscris la start nouă echipaje, având în componenţă 37 de membri.

O altă provocare a ediţiei din acest an a fost implicarea bicicliştilor în eveniment. „Anul acesta am dorit să completăm acţiunea şi cu participarea bicicliştilor, care vor parcurge distanţa Chişineu Criş-Gyula, pe dig sau pe drumul rutier Chişineu Criş-Vărşand-Gyula. Prin aceste acţiuni dorim să contribuim la popularizarea sporturilor cu tradiţie din Arad, caiac-canoe şi ciclism, în rândul tinerilor arădeni.”, a declarat subprefectul Levente Horvath, organizator al acţiunii. De altfel, aproximativ 30 de biciclişti maghiari au sosit în această dimineaţă la Criş pentru a participa la eveniment. Înainte de a porni în expediţie, participanţii au plantat un arbore care simbolizează „înfrăţirea“ campionilor maghiari cu sportivii arădeni.

Echipă cu greutate

Sportivii români participanţi la expediţia de canoe de pe Crişul sunt membri ai clubului sportiv voinţa. În această expediţie, ei au făcut echipă cu subprefectul Aradului Levente Horvath. Conform acestuia, startul a fost amânat pentru a aştepta scăderea cotei apelor Crişului, pentru ca expediţia să se deruleze în condiţii optime pentru toţi participanţii înscrişi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite