Elevii arădeni învaţă despre regulile de siguranţă pentru folosirea energiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au ascultat cu atenţie lecţia predată FOTO Claudia Untaru Creţu
Elevii au ascultat cu atenţie lecţia predată FOTO Claudia Untaru Creţu

Elevii de la Şcoala Generală Nr.5 din municipiul Arad au participat, la o lecţie despre energie susţinută de reprezentanţii I.S.U. Arad şi de cei ai E.ON România.

În cadrul lecţiei au aflat care sunt regulile de siguranţă pentru folosirea energiei şi cum să se comporte în cazul izbucnirii unui incendiu în locuinţă. 

„Interesul şi dorinţa copiilor de a respecta regulile de siguranţă au constituit scopul principal al lecţiei, care s-a desfăşurat cu ajutorul unor exerciţii practice şi al jocurilor interactive. Astfel, copiii au înţeles că este important să transmită mai departe prietenilor, părinţilor şi bunicilor informaţiile primite, dovedind că responsabilitatea nu ţine de vârstă şi că poţi să îi înveţi pe cei din jur că energia, indiferent de formă, devine extrem de periculoasă dacă nu o foloseşti corect”, spune Florentina Maghiar, specialist comunicare externă E.ON. 

Acţiunea a fost organizată şi susţinută de reprezentanţii  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad şi de cei ai E.ON România, şi face parte din Campania R.I.S.C, “Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale“.

Această campanie naţională de informare şi conştientizare are menirea de a reduce incidentele de natura incendiilor, exploziilor, etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate.

Campania R.I.S.C. se derulează în judeţul Arad începând cu luna noiembrie a.c. şi constă în popularizarea informaţiilor privind riscurile pe care le implică manevrarea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale, precum şi necesitatea efectuării intervenţiilor la acestea numai cu personal autorizat şi a curăţării coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an (o dată obligatoriu la începutul sezonului  rece).

Pentru informaţii suplimentare privind campania R.I.S.C. se poate vizita site-ul:http://www.risc.info.ro/.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite