Cel mai mare târg de încondeiat ouă începe mâine la Nădlac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii vor oferi aranjamente de primăvară, ouă de Paşte, jucării, dulciuri împodobite şi multe surprize. Zeci de artişti străini vor fi prezenţi la târgul organizat la Nădlac pentru a face demonstraţii de încodeiat ouă de Paşte.

În aşteptarea Sfintelor Sărbători de Paşte, la Nădlac se va organiza, în aceste zile, un târg în care vor fi prezentate diferite tehnici de încondeiat ouă. Începutul lunii aprilie va fi marcat prin expoziţia cu vânzare „Ouă încondeiate şi aranjamente de primăvară”, la care sunt aşteptaţi toţi iubitorii de artizanat din judeţ.
„Expoziţia îi are ca iniţiatori pe slovacii şi cehii din Nădlac. La evenimentul programat să înceapă mâine, 2 aprilie, sunt aşteptaţi să participe specialişti în încondeierea ouălor din Serbia, Padina, Selenca, Bacsky Petrovac, din Ungaria, Békéscsaba şi România”, a declarat Gheorghe Suciu, din Nădlac.

Expoziţie cu vânzare


La expoziţia care va ţine până duminică, 3 aprilie, pe lângă ouăle încondeiate, arădenii vor putea admira diferite modele de turtă dulce împodobită, broderii, dar şi o serie de produse de artizanat specifice Paştelui. „Vor fi expuse diferite lucrări specifice sărbătorilor de Paşte, iar artiştii din străinătate vor face si demonstraţii de încondeiere a ouălor tradiţionale în ţara lor. Expoziţia va fi deschisă de sâmbătă, ora 16.00, până duminică, ora 18.00, la sediul organizaţiei locale Nădlac a Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România”, a adăugat Gheorghe Suciu. Preţul unui ou încodeiat în aur se ridică la 700 de lei, pe când o icoană bisericească poate ajunge chiar la 2.500 de lei. „O să particip cu siguranţă la târg ca să cumpăr cadouri pentru cei dragi. Mi-ar plăcea să cumpăr ouă încondeiate, deşi sunt ceva mai scumpe”, a spus Ioana Covalschi din Nădlac.

Şapte simboluri româneşti

Expozitia prezintă şi valori autentice din diferite zone ale ţării. Ouăle vor fi decorate original şi inedit cu şapte simboluri fundamentale care se regăsesc în arta încondeierii, respectiv „Peştele”, „Calea rătăcită”, „Fierul plugului”, „Creasta cocoşului”, „Şarpele”, „Crucea Paştelui” şi „Pomul vieţii”.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite