Minori cu „sete” de bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minori cu „sete” de bere
Minori cu „sete” de bere

În loc să fie la şcoală, doi copii de gimnaziu se “dregeau” cu o bere încă de la primele ore ale dimineţii. Locurile de joacă din Alexandria s-au transformate în „baruri” pentru minori. Îngrijorător este faptul că vânzătorii de la magazine oferă cu foarte multă uşurinţă băuturi alcoolice minorilor.

Doi copii, un băiat şi o fată, de maximum 10 ani au fost surprinşi în această dimineaţă în timp ce „lingeau” o sticlă de bere într-unul dintre noile locuri de joacă amenajate în Alexandria. Băiatul, galant din fire, a intrat într-un magazin din zona parcului cu pricina şi după doar câteva secunde a ieşit cu o sticlă de bere. După ce a desfăcut-o în dinţi, acesta a început să bea din ea, oferind şi fetei câte o gură.

Minori cu „sete” de bere

Deşi legea interzice ca tutunul şi băuturile alcoolice să fie vândute minorilor, majoritate vânzătorilor încalcă această lege. În aceste condiţii n-ar trebui să ne mire faptul că aproape un sfert dintre elevii de gimnaziu s-au îmbătat cel puţin odată, până să împlinească vârsta de 14 ani. Potrivit statisticilor, 13 la sută dintre elevi au consumat alcool până la vârsta de zece ani. Procentul băieţilor care admit însă acest lucru este dublu faţă de cel al fetelor. Aproape 6 la sută dintre băieţii de gimnaziu şi 2 la sută dintre fete au declarat că au consumat alcool chiar şi la şcoală.

Lipsa de preocupare a unor părinţi, duc pe căi greşite paşii multor tineri. Negarea problemelor face ca, de multe ori, măsurile nici să nu poată fi luate în timp util.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite