Un bărbat de 54 de ani din Alba a murit după ce a fost atacat şi rănit grav de un mistreţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat în vârstă de 54 de ani din Zlatna şi-a pierdut viaţa după ce a fost atacat de un mistreţ. Incidentul s-a petrecut vineri, iar bărbatul a murit câteva zile mai târziu, la spital.

Incidentul s-a petrecut pe strada Doinei, într-o zonă mărginaşă a oraşului Zlatna, numită de localnici Valea lui Lal. Bărbatul. C. D. (54 de ani) s-ar fi aflat pe stradă, alături de oaltă persoană, în momentul în care un mistreţ l-a atacat şi l-a rănit grav în zona coapsei.

Cel mai probabil, animalul a ajuns în apropierea zonei locuite, în căutare de hrană, dar a fost observat şi hăituit de mai mulţi câini. Bărbatul a fost internat la secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba şi a murit luni, în jurul orei 11.00. 

Victima a pierdut mult sânge după ce mistreţul i-a rupt o bucată din coapsa piciorului şi o arteră de circulaţie a sângelui. Starea acestuia a fost agravată şi de alte probleme mai vechi de sănătate pe care le avea. Urmează ca necropsia să stabilească cu exactitate cauza decesului.

Situaţia mistreţilor de pe Valea Ampoiului a devenit în ultimii ani una disperată pentru localnici. În fiecare an, aceştia se confruntă cu turme formate din zeci de mistreţi care le distrug culturile. Primăria oraşului Zlatna a solicitat de mai multe ori autorităţilor judeţene şi centrale să se intervină pentru scăderea numărului mistreţilor, dar nu s-a întâmplat nimic până în prezent. Mulţi proprietari au fost nevoiţă să îşi împrejmuiască terenurile cultivate cu garduri electrice.

În urmă cu 3 ani a şi fost organizat un protest în centrul oraşului Zlatna la care au participat câteva zeci de locuitori din zonă. Oamenii ale căror terenuri sunt călcate de mistreţi au cerut ca autorităţile şi instituţiile competente să se implice şi să găsească o soluţie pentru ca sălbăticiunile să nu le mai provoace atâtea pagube.

Imagine indisponibilă

Imagine de la mitingul de protest din aprilie 2015 din centrul oraşului Zlatna

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite