Procesul în care se decide dacă Raed Arafat este şeful DSU. CA Alba Iulia a amânat dezbaterile pentru luna iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cadrul procesului este pusă în discuţie calitatea lui Raed Arafat de şef al DSU. Foto: gov.ro
În cadrul procesului este pusă în discuţie calitatea lui Raed Arafat de şef al DSU. Foto: gov.ro

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat pentru luna iunie discutarea aspectelor ce ţin de conformitatea cadrului procesual cu privire la calitatea de reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a lui Raed Arafat.

În dosarul aflat pe fond pe rolul Curţii de Apel (CA) Alba Iulia, reclamanta Nicoleta Petruţ, din Hunedoara, în contradictoriu cu Guvernul României, DSU şi MAI, a cerut anularea mai multor hotărâri de guvern emise în starea de urgenţă şi alertă, şi anume 394/2020, 476/2020, 553/2020 şi 932/2021.

La termenul anterior, din 29 martie, judecătorul a constatat că, din documentele depuse până la vremea respectivă, nu rezultă că secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat are calitatea de reprezentant al DSU, admiţând excepţia lipsei calităţii de reprezentant pentru DSU a acestuia invocată de o reclamantă.

Potrivit Agerpres, în cadrul şedinţei de luni, 9 mai, reprezentanta DSU a depus ”actul care lipsea de la dosar”, respectiv un ordin de ministru din 2016, din care ar rezulta, după cum a susţinut aceasta, calitatea de reprezentant al DSU al lui Raed Arafat.

În condiţiile în care reclamanta nu a fost prezentă în sală la termenul de luni, iar înscrisul respectiv nu a fost depus de către DSU cu cel puţin 5 zile înainte de şedinţă, magistratul a arătat că e "o chestiune care nu poate fi tranşată" fără ca aceasta să aibă cunoştinţă de conţinut.

Ca atare, a decis să proroge "discutarea aspectelor ce ţin de conformitatea cadrului procesual cu privire la calitatea de reprezentant al DSU a dl. doctor Raed Arafat, în temeiul înscrisurilor nou depuse la acest termen de judecată". Instanţa a prorogat, pentru termenul viitor de judecată, şi discutarea excepţiei inadmisibilităţii, a excepţiei lipsei de interes şi celorlalte chestiuni de drept invocate, în cadrul procesual adecvat.

La termenul de luni, instanţa a admis excepţia formulată de Guvernul României privind tardivitatea modificării acţiunii prin notele de şedinţă depuse de reclamantă în data de 14 februarie şi 28 martie şi, prin urmare, anulează cererile incidentale şi de modificare a acţiunii faţă de forma iniţială a cererii de chemare în judecată cu care a fost învestită instanţa. Soluţia este cu drept de recurs odată cu fondul.

Potrivit minutei postate pe portalul instanţei, până în 7 iunie se vor comunica cu toate părţile înscrisurile depuse pentru acest termen de judecată privitoare la calitatea de reprezentant al DSU a lui Raed Arafat, notele scrise depuse de reclamantă, câte un exemplar din cererea de intervenţie accesorie şi cererea de intervenţie principală formulate în cauză.

Vă mai recomandăm:

 

Satul din Ardeal devenit capitala neoficială a trandafirilor. Afacerile au luat avânt după pandemie

 

Şantier uriaş de betoane la doi kilometri de centrul unui oraş din Transilvania. Proiect abandonat de Hidroelectrica

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite