Opt ani de închisoare pentru crimă după ce şi-a înjunghiat prietenul cu un cuţit. Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt ani pentru crimă. Aceasta este pedeapsa definitivă la care a fost condamnat un bărbat de 32 de ani din Roşia Montană care şi-a înjunghiat cu un cuţit prietenul. Victima a murit la spital.

Decizia definitivă a fost pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia în 3 aprilie 2017. Instanţa a majorat cu 1 an condamnarea iniţială decisă la Tribunalul Alba. Crima a avut loc în 3 iulie 2016, după ce inculpatul Onisie Cosmin Sabin (32 de ani) consumase o cantitate mare de alcool, la o petrecere în sat. Acesta s-a certat cu un consătean, în vârstă de 40 de ani, cu care era prieten şi, în timpul conflictului, l-a lovit de două ori cu un cuţit. Victima a suferit hemoragie internă şi externă. A fost transportat de o cunoştinţă la spital, fără ca aceasta să ştie ce fel de leziuni suferise bărbatul. Din cauza rănilor, acesta a decedat la spital, medicii încercând, fără succes, să-l resusciteze.

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii preventive a reţinerii inculpatului Onisie Cosmin Sabin, în vârstă de 32 ani, pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 4.07.2016, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. În data de 5.07.2016, urmare propunerii formulate de către procuror, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile, fiind emis mandat de arestare preventivă.

În fapt, s-a reţinut că, în noaptea de 3.07.2016, în jurul orei 22.00, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii contradictorii purtate cu victima Z. Ş.,  inculpatul Onisie Cosmin Sabin i-a aplicat două lovituri cu un obiect tăietor-înţepător în urma cărora victima a suferit leziuni corporale care au necesitat transportarea acestuia la Spitalul Orăşenesc Abrud, unde s-a constatat decesul acesteia”, se afirmă într-un comunicat de presă al Tribunalului Alba de la momentul arestării preventive a inculpatului.

Pedeapsa de doar opt ani a fost posibilă în condiţiile recunoaşterii de către inculpat a faptei. Pentru omor, limitele de pedeapsă sunt între 10 ani şi 20 de ani de închisoare. Recunoscând şi colaborând cu anchetatorii, Onisie Cosmin Sabin a beneficiat de reducerea cu trei ani a limitei minime a pedepsei. Instanţa nu a acordat despăgubiri morale sau civile ci doar l-a obligat pe inculpat să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 3.200 de lei. 

”Admite apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba împotriva sentinţei penale nr. 207/28.12.2016 pronunţată de Tribunalul Alba în dosar penal nr. 3022/107/2016. Desfiinţează sentinţa penală atacată numai sub aspectul individualizării judiciare a pedepsei principale aplicate inculpatului Onisie Cosmin Sabin, pe care o majorează de la 7 ani închisoare la 8 ani închisoare, pe care o va executa în final inculpatul. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate în măsură în care nu contravin prezentei decizii. În baza art. 424 alin.2 raportat la art. 72 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi a arestării preventive începând cu 04.07.2016 la zi.. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 03 aprilie 2017”, se afirmă în minuta deciziei de la Curtea de Apel.

Citiţi şi:

Crima odioasă de la Lunca Mureşului: fostul primar a fost înjunghiat de 20 ori. Principalul suspect rămâne în arest

Ucigaşul fostului primar din Lunca Mureşului, arestat preventiv. Inculpatul a stat închis 25 de ani şi a fost identificat prin probe ADN

A fost prins criminalul fostului primar din comuna Lunca Mureşului, omorât cu opt lovituri de cuţit

Crimă din gelozie, una din pistele luate în calcul în cazul uciderii fostului primar din Alba

Audieri maraton în cazul uciderii fostului primar din Alba. Autopsia a stabilit moarte violentă cu lovituri de cuţit

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri