Principalul suspect în uciderea fostului primar din Lunca Mureşului, arestat preventiv. Inculpatul a stat închis 25 de ani şi a fost identificat prin probe ADN

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inculpatul Barsony Gligor a fost arestat preventiv pentru 30 de zile
Inculpatul Barsony Gligor a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Principalul suspect în dosarul de omor al fostului primar din Lunca Mureşului, Ioan Rusu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Alba. Barsony Gligor în vârstă de 58 de ani, din Câmpia Turzii, nu a recunoscut acuzaţia adusă şi nici nu a dat declaraţie în faţa judecătorului.

”În fapt, s-a reţinut că, în ziua de 26.11.2016 în jurul orelor 18.00, inculpatul Barsony Gligor în timp ce se afla pe raza comunei Lunca Mureşului, judeţul Alba, i-a aplicat victimei R. I., de 62 de ani, mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i mai multe leziuni, situate la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care au condus la deces”, se afirmă într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. 

Barsony Gligor a fost arestat preventiv luni, 12 decembrie, la Tribunalul Alba. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Inculpatul Barsony Gligor este recidivist, acesta fiind condamant ultima dată, în 2013, la 3 ani de închisoare pentru furt calificat şi violare de domiciliu. Bărbatul a avut mai multe condamnări, fiind închis în total 25 de ani, pentru mai multe infracţiuni cu violenţă, între care şi viol. Ultima dată el a fost eliberat în 2014. Barsony Gligor făcea parte dintr-o reţea de romi in zona oraşului Cîmpia Turzii specializată în înşelăciuni cu lucrări din domeniul construcţiilor de acoperişuri, care a dat ”ţepe” în mai multe oraşe din Transilvania.

Potrivit procurorilor, investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare şi al specialiştilor şi experţilor criminalişti din cadrul I.P.J. Alba, I.G.P.R. – Direcţia de investigaţii Criminale şi Institutul Naţional de Criminalistică, I.P.J. Cluj şi Sibiu – Serviciul Criminalistic, cu suportul tehnic asigurat de Serviciul de Operaţiuni Speciale Alba şi U.T.A.I. Alba Iulia. A fost identificat ca şi principal suspect în acest dosar cu ajutorul probelor ADN. Se presupune că între criminal şi victimă a existat o altercaţie fizică, iar fostul primar a fost învins cu loviturile de cuţit. Anchetatorii au obţinut mai multe probe ADN, după ce haine ale suspectului pline cu sânge au fost găsite la aproximativ un kilometru de la locul faptei.

Ioan Rusu a fost ucis în noaptea de 26/27 noiembrie 2016 cu opt lovituri de cuţit, dintre care patru în zona gâtului. Ioan Rusu a fost găsit decedat cu gâtul tăiat în dimineaţa zilei de 27 noiembrie lângă maşina personală, un autoturism Dacia Duster. 

Bărbatul nu era cunoscut ca având duşmani. Apropiaţii îl descriu ca o persoană sociabilă, cu mulţi prieteni, care a ajutat pe oricine ori de câte ori a avut ocazia. Fostul primar era inginer şi avea un doctorat în domeniul agriculturii. După ce a plecat de la conducerea primăriei s-a ocupat de cultivarea pământului, Ioan Rusu fiind şi preşedintele asociaţiei cultivatorilor de sfeclă de zahăr din Alba. Victima a plecat de acasă de sâmbătă după-amiază (26 noiembrie) pentru a duce o sumă de bani la cineva. Nu a mai ajuns la destinaţie şi nici nu a revenit acasă, motiv pentru care soţia acestuia a anunţat poliţia. A fost găsit la ora 04.00, la marginea satului, decedat, în şezut, lângă maşina personală. 

Zona în care a fost găsit cadavrul bărbatului, este un drum la marginea comunei, la mică depărtare de dispensarul din localitate, cale de acces către o moară, cu activitate doar vinerea, într-un câmp. În comună nu sunt camere de luat vederi, situaţie care ar fi uşurat mult munca anchetatorilor. Ioan Rusu a fost primar al comunei în perioadele 2000 - 2008 şi 2012 - 2016. A candidat şi a câştigat ca şi reprezentant al PSD. În 2016, Ioan Rusu nu a mai candidat la funcţia de primar. El era consilier local din partea PSD.

Citiţi şi:

A fost prins criminalul fostului primar din comuna Lunca Mureşului, omorât cu opt lovituri de cuţit

Crimă din gelozie, una din pistele luate în calcul în cazul uciderii fostului primar din Alba

Audieri maraton în cazul uciderii fostului primar din Alba. Autopsia a stabilit moarte violentă cu 8 lovituri de cuţit

Fostul primar al comunei Lunca Mureşului din Alba, găsit mort cu gâtul tăiat lângă maşina personală

    

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite