Maşinile staţionate neregulamentar vor fi ridicate şi la Alba Iulia. Amenda va depăşi 400 de lei pentru o singură greşeală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşinile parcate neregulamentar pe spaţiul public în municipiul Alba Iulia vor fi ridicate şi depozitate. Consilierii locali vor avea de aprobat săptămâna viitoare regulamentul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar pe spaţiul public, închirierea unui teren pentru depozitarea autovehiculelor ridicate şi tarifele de recuperare a acestora.

„În urma sesizărilor primite din partea cetăţenilor cu privire la situaţii de indisciplină a posesorilor de vehicule, care, prin ocuparea unor locuri nepermise aparţinând drumului public, obstrucţionează accesul vehiculelor aflate în misiune (poliţie, jandarmi, pompieri, salvare, etc.), a celor de intervenţie la reţelele de apă, gaze, telefonie, electricitate, etc. sau de ridicare a rezidurilor menajere, ori blochează accesul pietonilor, s-a constatat necesitatea soluţionării acestor probleme conform prevederilor legale.

Totodată, se constată faptul că oprirea şi staţionarea neregulamentară sunt tot mai frecvent întâlnite pe drumurile publice, consecinţele fiind suportate de ceilalţi participanţi la trafic, fiind necesară îndepărtarea vehiculelor care constituie obstacole pentru circulaţia pe drumurile publice prin proceduri de ridicare, transport şi depozitare în locuri special amenajate”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Pentru operaţiunile de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia sunt propuse următoarele tarife:

-pentru operaţiunea de ridicare a vehiculelor – 220 lei / vehicul (fără TVA)

-pentru operaţiunea de transport a vehiculelor de la locul ridicării la locul de depozitare – 130 lei / vehicul  (fără TVA)

-pentru operaţiunea de depozitare a vehiculelor ridicate – 30 lei / vehicul (fără TVA) pentru primele 24 de ore de depozitare, 45 lei / vehicul / zi (fără TVA) pentru perioadele de depozitare mai mari de 24 de ore

„Pentru operaţiunea de depozitare a vehiculelor ridicate, propunem două niveluri ale acestui tarif, pentru a descuraja abandonarea pe perioade lungi de timp a vehiculelor ridicate, de către proprietarii/utilizatorii acestora, şi pentru acoperirea cheltuielilor (salarii personal, agenţi de pază şi casieri, teren)”, se mai arată în raportul de specialitate. Spaţiul propus pentru depozitarea autovehiculelor ridicate se află localizat pe strada Livezii, nr. 35A, în spatele Alba Mall.

Potrivit regulamentului privind activităţile de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor staţionate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia, ridicarea autovehiculelor va fi efectuată de către operatorul autorizat / compartimentul de specialitate din cadrul Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat din cadrul Serviciului Administrarea Patrimoniului Local din subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, prin intermediul acestuia realizându-se şi activitatea de transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar în oraş.

Activităţile de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamentar vor fi desfăşurate numai în urma unei solicitări şi în prezenţa poliţistului rutier din cadrul IPJ Alba sau a poliţistului local cu atribuţii în domeniul circulaţiei pe drumurile publice. Transportul până la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul autovehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz va suporta doar contravaloarea operaţiunilor de ridicare a autovehiculului.

După ridicarea vehiculului, agentul constatator care a dispus ridicarea va comunica, în cel mai scurt timp, la dispeceratul instituţiei din care face parte (Dispeceratul IPJ, respectiv Dispeceratul Poliţiei Locale), numărul de înmatriculare şi marca/modelul vehiculului ridicat, locul de unde a fost ridicat, respectiv locul unde este depozitat, precum şi alte date suplimentare despre vehicul, dacă este cazul. Dispeceratele celor două instituţii îşi vor comunica reciproc operativ informaţiile referitoare la vehiculele ridicate. În cadrul spaţiului de depozitare va funcţiona o casierie, deschisă 24 de ore pe zi, pentru încasarea costurilor reprezentând cheltuielile aferente operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare.

Citiţi şi:

FOTO Accidente rutiere ieşite din comun: maşini agăţate în copaci sau încălecate peste sensuri giratorii

Un farmacist de 27 de ani din Alba Iulia face concurenţă marilor companii: produce 7 tipuri de creme ce tratează afecţiuni ale pielii

Idee de business: mică afacere cu haine produse din lână românească

 

Doi investitori români au obţinut aviz să caute aur în pâraiele din Apuseni. Ce metodă arhaică stă la baza exploatării

Un preot din Alba ajută peste 200 de copii şi vârstnici din familii nevoiaşe: „Menirea mea este să sprijin cu tot ce pot oamenii“

„Pomana“, „promoţia“ şi „ziarul“, noile metode de înşelăciune şi furt ale escrocilor. Cum acţionează infractorii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite