FOTO Ploi şi grindină în mai multe zone din Alba. La Cugir, gheaţa a albit pământul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grindina a albit pământul la Cugir
Grindina a albit pământul la Cugir

Furtuna puternică produsă joi, 6 iulie, în zone extinse din Alba a dus la pagube importante în agricultură. La Cugir, Vinerea, Arieşeni sau Avram Iancu, grindina a acoperit în câteva minute curţile şi grădinile oamenilor.

Judeţul Alba s-a aflat joi, până la ora 16.00, sub atenţionare meteo Cod Galben de furtună. Au fost aşteptate ploi torenţiale, intensificări ale vântului şi grindină în mai multe localităţi din judeţul Alba.

La Vinerea, furtuna care a început în jurul orei 15.00 a adus cu ea şi grindină. Bucăţile de gheaţă de până la 2 cm în diametru, „cam cât o nucă”, au făcut prăpăd în curţile şi grădinile oamenilor. Furtuni cu gheaţă au fost semnalate de cititori şi la Cugir, dar şi în Munţii Apuseni, la Arieşeni sau Avram Iancu.

ANM a emis joi o avertizare nowcasting de COD GALBEN, pentru intervalul orar 13:55 – 16:00, de averse însoţite de intensificări ale vântului şi grindină, pentru localităţile: Alba Iulia, Baia de Arieş, Zlatna, Almaşu Mare, Blandiana, Bucium, Ceru-Băcăinţi, Galda de Jos, Întregalde, Livezile, Lupşa, Meteş, Mirăslău, Mogoş, Ocoliş, Ponor, Poşaga, Râmeţ, Rimetea, Sălciua, Săliştea, Şibot, Stremţ, Vinţu de Jos.

furtuni alba
furtuni alba
furtuni alba
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite