Cum se poate muri la 37 de ani de COVID-19, fără nicio boală asociată. Destinul tragic al unui tânăr primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Opruţa a murit de COVID-19 la doar 37 de ani
Dan Opruţa a murit de COVID-19 la doar 37 de ani

Primarul comunei Meteş din judeţul Alba, Dan Cosmin Opruţa, a decedat în noaptea de miercuri spre joi, în urma agravării situaţiei de sănătate după ce a fost infectat cu COVID-19.

Primarul a ajuns luni la serviciul de Urgenţă al Spitalului din Alba Iulia în stare gravă, cu probleme mari de respiraţie, fiind confirmat cu COVID-19 şi având saturaţia de oxigen mică.

Ulterior a fost transferat de urgenţă la Spitalul din Târgu Mureş, pe secţia de ATI, unde a fost intubat. Din nefericire trupul său nu a rezistat infecţiei. Decesul s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 01:00.

Dan Cosmin Opruţa avea 37 de ani (urma să împlinească 38 de ani în 15 febraurie), era căsătorit şi avea un copil. Acesta se simtea rău de mai multe zile, dar a evitat să meargă la spital crezând că va depăşi singur boala. Când a mers, totuşi, la unitatea sanitară, era prea târziu.

Dan Opruţa a fost ales primar al comunei Meteş în 2016, din partea PNL şi a fost reales, la alegerile locale din toamna anului 2020. Era considerat unul dintre cei mai buni primari din noua generaţie.

”(...) Simt că pot să dau şi eu ceva oamenilor dragi: tinereţea, puterea şi echilibrul. Vreau să încercăm împreună să avem o comună civilizată şi prosperă. Nu am făcut compromisuri politice ori salturi între partide de dragul funcţiilor. Sunt în acelaşi partid de când am ales politica, sunt alături de aceiaşi oameni care mă sprijină şi acum pentru Primăria Comunei Meteş!

Pentru că sunt tânăr, nevoile mele sunt aceleaşi cu ale cetăţenilor comunei: asfalt, apă, canalizare. Civilizaţie în fiecare sat şi cătun. Vreau ca tinerii să poată păstra şi duce mai departe tradiţiile, să aibă un teren de fotbal, loc de joacă, şcoală, tabără gratuită la mare.

Vreau, împreună cu cetăţenii comunei, să ofer soluţii pentru locuri de muncă, navetă la oraş sau în comunele învecinate, petrecerea timpului liber. Vreau ca cei care cresc animale să poată folosi păşunile, să crească exploataţiile agricole, să îşi vândă produsele”, astfel şi-a prezentat, pe scurt, programul său pentru mica comună aflată la circa 15 kilometri de Alba Iulia.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Punct final în telenovela concesionării celui mai mare depozit de deşeuri din Transilvania. Justiţia respinge acţiunea Polaris. RER şi Retim sunt operatori

 

Contract de 47 de milioane euro pentru transportul public din Alba Iulia. Cine a câştigat licitaţia

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite