Cavalerii templieri la Alba Iulia de 1 Decembrie. Au defilat prin Cetate şi au depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coloana ”templierilor” la momentul depunerii de coroane la statuia lui Mihai Viteazul din Alba Iulia
Coloana ”templierilor” la momentul depunerii de coroane la statuia lui Mihai Viteazul din Alba Iulia

O pată de culoare printre miile de participanţi la evenimentele dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României de la Alba Iulia au fost cavalerii templieri.

Printre participanţii la evenimente au fost şi cavalerii templieri reuniţi la Alba Iulia din mai multe zone ale ţării. Aceştia au defilat prin cetate şi au depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul. O comanderie a cavalerilor templieri există şi la Alba Iulia şi este denumită "Iancu de Hunedoara.

Istoria templierilor la noi în ţară este de dată relativ recentă şi debutează odată cu primii Cavaleri români ai O.S.M.T.H., învestiţi şi înnobilaţi la Paris în primavara anului 2003,  în jurisdicţia Marelui Priorat al Franţei. La doar trei luni după, iau fiinţă alte patru comanderii, astfel că la data de 19 iulie 2004 este emis decretul de ridicare la statutul de Mare Priorat al României. La ora actuală, în România, există mai multe comanderii, iar în zona Transilvaniei ele sunt fondate în Bistriţa-Năsăud, Sighişoara, Oradea, Petroşani, Alba şi Cluj. 

secureanu

Cavalerii Templieri au patru grade, Ofiţer, Comandor, Mare Ofiţer şi Mare Cruce. După iniţiere, noul membru al Ordinului se numeşte Sergent, el avansând apoi la gradele de Scutier şi Cavaler. În fiecare ţară, reprezentanţii Ordinului sunt organizaţi într-un Mare Priorat. Ordinul are ambasadori pe lângă toate bisericile creştine universal acceptate şi există priorate în 40 de ţări. Condiţiile de admitere în rândul cavalerilor par simple – minim 18 ani, creştin, practicant de bune moravuri şi imaginea unui cetăţean onorabil. Însă, acceptarea în rândurile Ordinului rămâne una restrictivă la care pot accede doar cei din elita societăţii. 

image

În ştirea iniţială s-a precizat că printre cavalerii prezenţi la Alba Iulia s-a aflat şi Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa din Bucureşti, demis cu mare scandal după dezvăluirile lui Cătălin Tolontan şi a echipei sale de la Gazeta Sporturilor. Dincolo de asemănarea foarte mare, precizăm că persoana respectivă nu este Florin Secureanu ci un reprezentant al ordinului din Braşov. Autorul articolului îşi cere scuze pentru eroare.

Citiţi şi:

Marea Unire a bucătarilor la Alba Iulia. Cum au sărbătorit Ziua Naţională cei 20.000 de oameni ajunşi în oraşul unirii

Garda Naţională de la Alba Iulia. Rolul jucat de soldaţii români în apărarea şi organizarea Marii Uniri de la 1918

Programul celor 100.000 de români veniţi la Alba Iulia în 1 Decembrie 1918: ”serviciu divin, deschiderea adunării, cetirea rezoluţiunei”

Ziua Naţională a României. Cum se sărbătoreşte la Alba Iulia Marea Unire de la 1 Decembrie 1918

Povestea unui martor la evenimentul Marii Uniri din 1 Decembrie 1918: „La Alba Iulia, iarna îmbrăcase oraşul în alb, dar ce căldură în sufletele noastre“

O poveste cât Marea Unire de la 1 Decembrie 1918: Alba Iulia, 100.000 de români şi un singur fotograf

Alba Iulia

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite