Alba Iulia: Procurorul Florin Apostu este cercetat pentru 14 infracţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Carabulea este acuzat că i-ar fi dat mită o maşină lui Florin Apostu
Ilie Carabulea este acuzat că i-ar fi dat mită o maşină lui Florin Apostu

Potrivit procurorilor DNA Alba Iulia, Apostu Florin prim – procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, este cercetat penal pentru un număr total de 14 infracţiuni.

Opt infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals intelectual, două infracţiuni de reţinere sau distrugere de înscrisuri, favorizarea infractorului.

Una din principalele acuzaţii se referă la mita primită din partea unui om de afaceri „pentru a interveni pe lângă Procurorul General al României pentru ca Ministerul Public să promoveze un recurs în interesul legii ce viza interesele financiare ale persoanei respective“.

Surse oficiale afirmă că omul de afaceri este Ilie Carabulea, cel mai bogat sibian, cu o avere de 200 de milioane de euro, care i-a dat şpagă procurorului o maşină.

Mită de 400 euro şi un parfum

În sarcina ofiţerului SRI Tiberiu Popescu procurorii au stabilit trei infracţiuni: dare de mită, complicitate la infracţiunea de reţinere sau distrugere de înscrisuri şi complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului.

„Apostu Florin a primit de la inculpatul Popescu Tiberiu Narcis suma de 400 euro şi un parfum, în scopul rezolvării favorabile a unui dosar penal. Apostu Florin a sustras de la dosar mai multe documente şi declaraţii pe care le-a înlocuit cu altele falsificate, soluţionând dosarul, în numele unui procuror subordonat, într-o manieră favorabilă persoanei cercetate”, se arată în comunicatul DNA.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis aseară ca prim-procurorul Florin Apostu şi ofiţerul SRI Tiberiu Popescu să fie cercetaţi în stare de libertate. Cei doi au interdicţia de a părăsi ţara.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite