Vreme rece în această săptămână. Când se opresc ninsorile şi unde va fi ger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna debutează cu precipitaţii, arată Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), însă ele vor fi slabe cantitativ faţă de cele căzute în weekend. „Nu mai contăm pe cantităţi mari de precipitaţii, dar vom mai avea nişte ploi şi la un moment dat, trecător, lapoviţă şi ninsoare. Prin sud-est vor fi lapoviţă şi ninsori.

Marţi, doar local mai contăm pe precipitaţii predominant sub formă de ninsoare la nivelul întregii ţări”, a arătat meteorologul de serviciu. 

Potrivit acestuia, meteorologii au decis că nu mai trebuie prelungit Codul portocaliu de vreme rea. Totuşi, în vestul ţării, cel mai afectat de ninsori, va ninge în continuare, dar mai slab.

„Grosul de strat de zăpadă s-a dus şi s-a depus, deci nu vor mai fi probleme în următoarele zile”, a completat meteorologul de serviciu. 

De mâine însă, vremea intră într-un proces de răcire. „După ce se termină aceste precipitaţii, vom simţi această răcire, în special în regiunile extracarpatice, în est şi în sud. Marţi, miercuri şi joi, vor fi temperaturi negative în aceste regiuni, nu doar noaptea cât şi ziua”, a mai spus meteorologul de serviciu. „Cele mai scăzute temperaturi le aşteptăm în Moldova”, a mai spus meteorologul. 

Cum va fi vremea în Bucureşti

Specialistul susţine că în noaptea de miercuri spre joi, care se anunţă ca fiind cea mai rece de până acum, o să apară gerul, local, tot prin Moldova şi prin estul Transilvaniei. „Vor fi spre minus 13, minus 15 grade Celsius”, arată specialistul ANM. 

În ceea ce priveşte Capitala, luni va fi ploaie temporară, iar pe timpul nopţii precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, dar slabă cantitativ. Miercuri şi joi, temperaturile vor fi de minus 1 grad Celsius ziua şi minus 4 grade Celsius noaptea, cu o vreme închisă dar fără precipitaţii. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite