Vino, mamă, să mă vezi la spitalul de obezi - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obezitatea poate fi descrisă ca fiind cea mai întâlnită dereglare de nutriţie
Obezitatea poate fi descrisă ca fiind cea mai întâlnită dereglare de nutriţie

Presa internă oferă un mic ghid al al alimentelor sănătoase, scrie despre dublarea profitului la Loterie şi despre cum fură aurolacii cablurile de sub Casa Poporului. Citeşte un material despre obezitate şi pe cât să statul aurul din Roşia Montana.

Vino, mamă, să mă vezi la spitalul de obezi

Un reporter al "Jurnalului Naţional" s-a internat incognito la Institutul Naţional de Endocrinologie "C. I. Parhon" ca să afle mai multe despre obezitate şi să scrie despre această maladie globală şi despre victimel ei. Această experienţă a reporterului, el însuşi obez, s-a materializat într-o mărturie crudă, nemiloasă, despre "sinucigaşii sătui", cum sunt numiţi obezii.

Mic ghid pentru o alimentaţie sănătoasă

Carnea de pasăre sau de peşte - de două ori pe săptămână, legume şi fructe - de cinci ori pe zi, iar cerealele integrale - cel mult 250 de grame pe zi, acestea sunt recomandările prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, cu privire la un stil de viaţă alimentar sănătos. Pentru amatorii de carne, specialiştii atenţionează: cea de porc, de oaie şi de vită, respectiv carnea roşie trebuie mâncată ocazional. "Deoarece are un conţinut ridicat de grăsimi, acest tip de carne este recomandat să îl mâncăm de cel mult trei ori pe lună", explică profesorul Mencinicopschi, citat de Gândul.

Românii sărăciţi de criză au dublat profitul Loteriei

Atrase de sumele fabuloase puse în joc de Loterie, sute de mii de persoane au sperat în 2009 că vor scăpa de grija zilei de mâine.„Cu cât creşte sărăcia, cu atât creşte şi atractivitatea unui câştig de acest tip. Oamenii nu mai reuşesc să obţină venituri din activităţile curente şi încearcă orice altă variantă posibilă, cum sunt aceste jocuri de noroc”, explică sociologul Alfred Bulai, citat de Evenimentul Zilei. Peste 100 de milioane de variante au fost jucate în 2009 la Loto 6/49, potrivit directorului Loteriei Române, Gheorghe Benea. Cifra este cu 20% mai mare faţă de 2008, când s-au jucat numai circa 80 de milioane de variante.

Statul dă pe mărunţiş aurul de la Roşia Montană

Pentru exploatarea aurului, potrivit legii minelor, statul percepe o redevenţă de doar 2% din valoarea producţiei. Practic, în cei 16 ani de exploatare a zăcământului, statul va primi anual de la compania Roşia Montană Gold Corporation suma de 12,5 milioane de dolari. Valoarea rezervelor de aur de la Roşia Montană, la cotaţia din 25 februarie 2010 de la bursa londoneză, este cuprinsă între 9,76 şi 11,70 miliarde de dolari, dacă luăm în calcul faptul că uncia de aur era evaluată la 1.093 dolari. Din aceşti bani statul poate primi sigur, în situaţia în care ar începe exploatarea aurului, suma de doar 200 milioane de dolari, potrivit Cotidianul.

O dată la două luni, aurolacii fură cablurile serviciului secret STS de sub Casa Poporului

Cablurile Serviciului de Telecomunicaţii speciale se dovedesc o pradă uşoară pentru aurolacii din Bucureşti. Deşi serviciul secret minimalizează amploarea fenomenului şi susţine că furturile de cabluri din reţeaua pe care o administrează sunt rare, R.l. a aflat că, numai în ultimul an, a existat în medie cel puţin un asemenea furt  la două luni, scrie România Liberă. "Cablurile de comunicaţii aflate sub clădirea Parlamentului ne-au fost tăiate în ultima perioadă de trei ori, probabil de aurolaci. Am sesizat poliţia şi nu a făcut nimic pentru că le e teamă să intre prin canale după aurolaci", a spus Marcel Opriş, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite