Strategia naţională de sănătate va fi aprobată săptămâna viitoare de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strategia naţională de sănătate urmează să fie aprobată de Guvern săptămâna viitoare. Aşa a anunţat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Oficialul a explicat că strategia va include şi un capitol special dedicat bolilor rare.

„Săptămâna viitoare practic intră în şedinţa de guvern şi strategia de sănătate care are chiar un capitol special pentru bolile rare. Este un element de noutate, dar în momentul de faţă atingem normalitatea practic. M-au asigurat şi colegii mei că este pregătit să intre în următoarea şedinţă de guvern”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Astfel, a continuat oficialul, România va avea „o strategie coerentă în domeniul sănătăţii”. Legat de bolile rare, care au un capitol separat în această strategie de sănătate, Bănicioiu spune că era o necesitate introducerea lor în document.

„Trebuie să fie o prioritate bolile rare, aşa cum susţin de fapt şi ONG-urile care gestionează şi lucrează cu pacienţii din această sferă. (...) Mai sunt multe lucruri de făcut, de aceea suntem într-o permanentă discuţie şi cu ONG-urile, dar şi cu specialiştii, mai ales cu specialiştii şi, sper eu, ca în scurt timp să îmbunătăţim lucrurile astfel încât să ajungem la nivel european”, a precizat Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Centrul pilot de referinţă pentru bolile rare NoRo.

Pe aceeaşi temă:

Raed Arafat şi ministrul Sănătăţii au predat 51 de ambulanţe noi. „Nu suntem cu nimic mai prejos, ca dotări, faţă de ambulanţele din Occident“

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, Raed Arafat, au predat sâmbătă, 8 noiembrie, la Cluj-Napoca, pe platoul din faţa Sălii Sporturilor, 51 de ambulanţe noi pentru serviciile UPU din toată ţara.

Ministerul Sănătăţii: „Farmacia nu trebuie să-i propună pacientului un medicament mai scump!”

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a subliniat joi că farmaciile au obligaţia de a se aproviziona cu medicamente compensate în termen de 24 de ore pentru bolile acute şi de 48 de ore pentru cele cronice, în condiţiile în care există cerere iar produsele respective nu sunt pe stoc.

Alte 23 de medicamente au fost incluse pe lista de compensate şi gratuite

Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost actualizată de două ori, fiind introduse alte 23 de medicamente noi, pentru tratarea unor afecţiuni între care bolile cardiovasculare, diabetul şi hepatita, a anunţat, marţi, ministrul Nicolae Bănicioiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite