Salvaţi Copiii România lansează o linie telefonică gratuită pentru copiii afectaţi de izolarea socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Family Tel este o linie telefonică gratuită pentru părinţii ai căror copii au dificultăţi emoţionale şi comportamentale legate de izolarea socială.

”În această perioadă, oricât am dori să ne protejăm de evenimentele care zdruncină ritmul obişnuit al vieţii, este imposibil. Pe măsură ce răspândirea Covid–19 produce din ce în ce mai multă îngrijorare în rândul nostru, al adulţilor, este firesc să ne gândim şi la felul în care această pandemie poate afecta echilibrul emoţional al copiilor. Pentru aceştia, pe lângă măsurile imediate de intervenţie şi sprijin material, Salvaţi Copiii şi Digi România lansează 0800.070.009 Family Tel, o linie telefonică gratuită, unde părinţii şi tutorii copiilor pot suna pentru a fi consiliaţi psihologic şi ajutaţi să gestioneze cât mai bine starea emoţională  a copiilor.” se arată într-un comunicat al organizaţiei Salvaţi Copiii România.   

O echipă de 16 psihologi ai Organizaţiei Salvaţi Copiii din Suceava, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti va oferi consiliere şi suport psihologic, conform unui protocol specific pentru situaţiile generate de criză. Numărul de telefon poate fi apelat gratuit, de luni până vineri, între orele 11.00 -19.00.

Serviciul se adresează cu precădere părinţilor ai căror copii întâmpină dificultăţi emoţionale şi comportamentale induse de izolarea socială, ca parte a măsurilor de prevenţie a răspândirii Covid-19, dar şi celorlalţi adulţi care au nevoie de sprijin emoţional în acest context.  

„Ne confruntăm cu o criză situaţională multifaţetată: virus necunoscut, posibilitatea de a ne infesta (noi sau cei apropiaţi nouă), îngrijorări pentru cei aflaţi la distanţă, izolarea şi distanţarea socială, îngrijorări legate de locul de muncă, de criza financiară anunţată, etc. În asemenea situaţii care conduc la amplificarea stresului resimţit, adultul trebuie să fie o sursă de siguranţă şi confort pentru copil. Atât adultul cât şi copilul pot experimenta, în situaţii de stres ridicat, stări precum: anxietate, neajutorare, furie, ruşine/vinovăţie, confuzie sau frică.

Astfel că, în această perioadă este posibil să trăim mai frecvent aceste emoţii negative, percepute neplăcut şi stresant. Sunt, de fapt, răspunsuri emoţionale pe care oamenii le trăiesc în asemenea situaţii. Este absolut necesar să normalizăm emoţiile trăite, fără a încerca  să minimizăm situaţia, însă accentul trebuie pus pe aspectele pozitive, care ţin de ceea ce poate face fiecare dintre noi, pentru a depăşi criza şi a-şi menţine echilibrul emoţional”, a explicat Gabriela Alexandrescu, preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite