Ajutorul de 500 de lei pentru preșcolari și elevi din familii defavorizate, virat pe cardul special

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că a virat în total suma de 48.9 milioane de lei pentru cei 97.888 de preșcolari și elevi din familii defavorizate care vor beneficia de un sprijin financiar de 500 lei.

Preșcolarii și elevii din familii defavorizate vor primi ajutorul de 500 de lei FOTO Playtech
Preșcolarii și elevii din familii defavorizate vor primi ajutorul de 500 de lei FOTO Playtech

Începând de marți, sprijinul financiar în valoare de 500 de lei va fi disponibil pe cardurile realizate special pentru acest program, relatează Agerpres.

"Pentru copiii din medii defavorizate, accesul la educaţie este esenţial pentru a se putea încadra, ca adulţi, pe piaţa muncii, însă de cele mai multe ori condiţiile materiale în care trăiesc îi expun riscului de abandon şcolar. Ajutorul pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat preşcolarilor şi elevilor vulnerabili şi în acest an şcolar reprezintă, pentru mulţi dintre ei, şansa de a merge în continuare la şcoală.

Mă bucur că am reuşit să facem astăzi plăţile pentru aproape 100.000 de elevi, care vor putea utiliza sprijinul în cursul acestei săptămâni. În anul şcolar 2022-2023, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate", a precizat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Cine poate beneficia de sprijinul financiar de 500 de lei

-Preșcolari al căror venit lunar pe membru de familie trebuie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană (298 lei). 
-Elevi din învățământul de stat primar și gimnazial al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1275 lei). 

Pentru cei care au devenit eligibili începând cu acest an școlar, vor fi emise carduri și distribuite în cursul lunii octombrie. Pentru acești beneficiari, ajutoarele vor fi virate în prima parte a lunii noiembrie. 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite