OMS militează pentru o distribuţie echitabilă a vaccinurilor în lume. Tulpina Delta face ravagii în Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: News.ro
Imagine: News.ro

Varianta Delta a SARS-CoV-2, la originea unui nou val de infectări în multe state, este un avertisment care ar trebui să încurajeze acţiuni rapide înainte de apariţia mutaţiilor mai periculoase, au anunţat, vineri, reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

  „Tulpina Delta este un avertisment, care ne spune că virusul evoluează, dar este şi o chemare la acţiune, să facem ceva înainte să apară forme mai periculoase. Aceleaşi măsuri pe care le-am aplicat înainte vor opri acest virus. Aceste măsuri vor opri varianta Delta, mai ales dacă se adaugă vaccinarea.Trebuie să muncim din greu, deoarece virusul a devenit mai eficient şi mai rapid”, a subliniat medicul Mike Ryan, responsabil cu situaţiile de urgenţă la OMS, informează LeFigaro.fr.

O persoană infectată cu varianta Delta va infecta 6-7 alţi oameni, tulpina indiană fiiind de două ori mai transmisibilă decât cea britanică (Alfa), responsabilă pentru valul 3 al pandemiei. 

Oficialul OMS spune că trebuie să aplicăm în continuare măsuri care reduc transmisia, precum distanţarea fizică, purtarea unei măşti, igiena mâinilor şi să ne asigurăm că nu „petrecem prea mult timp cu prea mulţi oameni în locuri slab ventilate şi toate acele măsuri pe care le-am menţionat de atâtea ori”.

Numărul deceselor aproape că s-a dublat în Africa

„În medie, în cinci din cele şase regiuni ale OMS, infecţiile cu SARS-CoV-2 au crescut cu 80% sau aproape s-au dublat în ultimele patru săptămâni. În Africa, decesele au crescut cu 80% în aceeaşi perioadă”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Nu ne schimbăm strategia, funcţionează în continuare, dar trebuie să o implementăm mult mai eficient decât am făcut până acum şi asta înseamnă şi livrarea mai multor vaccinuri. Nu există niciun praf magic, singurul praf magic este vaccinarea, dar problema este că nu este împrăştiat la fel în întreaga lume”, a avertizat Ryan.

OMS explică de luni de zile că cel mai bun mod de a lupta împotriva pandemiei este distribuirea de vaccinuri în mod echitabil în întreaga lume, ceea ce este departe de a fi cazul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite