Misterele României, istoria fenomenului obiectelor zburătoare neidentificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este o țară plină mistere, legende, locuri speciale și evenimente inexplicabile. Fenomenul obiectelor zburătoare neidentificate (OZN) este unul răspândit la nivel mondial fiind cercetat atât de experți, cât și de amatori. 

OZN FOTO:Shutterstock
OZN FOTO:Shutterstock

Termenul OZN se referă la obiecte zburătoare reale sau aparente care nu pot fi identificate și explicate drept ceva cunoscut, nici după o investigație de specialitate. 

Apariție anul 2022 – Pe 14 aprilie 2022 cerul orașului Târnăveni a fost traversat de un obiect misterios, se precizează pe tarnaveni.ro.

Apariție anul 2007 – Pe 31 octombrie 2007, un avion militar românesc MIG 21 Lancer care efectua un zbor a fost lovit, la 6.500 de metri altitudine, de patru obiecte zburătoare neidentificate, în apropiere de Gherla.

Avioanul aparținând Bazei 71 Aeriene de la Campia Turzii fost la un pas de prăbușire, însă abilitățile pilotului au fost cele care au reușit să aducă avionul la sol în siguranță, fiind doar rănit.

Apariție anul 2001 – În vara anului 2001, pe 30 iunie, seara, după ora 22:00, în comuna vrânceană Nănești s-a produs un fenomen ciudat, o pană de curent a lăsat un sat în beznă, pe care oamenii, dar şi specialiştii l-au interpretat ca fiind o apariţie extraterestră. Oamenii au ieşit afară din case şi au văzut pe cer un obiect luminos, care se rotea şi răspândea lumină asupra localităţii. Detalii aici.

Cazul a fost analizat de specialiști, a făcut obiectul mai multor articole de presă și a fost prezentat în emisiuni destinate fenomenului realizate de Discovery și National Geographic. Detalii aici.

Apariție anul 1996 – În cursul nopții de 8 spre 9 iulie în 1996, plutonierul de politie Marian Mancu și paznicul voluntar Maricel Rusu isi faceau rondul prin satul Certesti, judetul Galati.  

Apariție anul 1992 – Incident în care peste zece ținte neidentificate au zburat în spațiul aerian al Buzăului s-a produs în aceeași noapte în care trei elicoptere au fost vânate de un OZN. Detalii aici.

Atunci, nouă militari de la Baza Aeriană Boboc, aflați la bordul a trei elicoptere, ar fi fost urmăriți timp de câteva secunde de un obiect zburător neindentificat. 

Apariție anul 1991 – În luna august 1991, potrivit salvamontistului George Resiga, în timp ce se afla pe munte împreună cu un grup de turiști, mai multe sfere luminoase, despre care s-a presupus că ar fi OZN-uri, ar fi fost vizibile pe un versant al Retezatului. Detalii aici.

Apariție anul 1988 – Într-o zi din luna octombrie 1988, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din apropiere de Constanţa a avut loc una din cele mai interesante observații. Atunci, o formaţie în „V” de 7-9 obiecte strălucitoare a fost vizibilă şi de la sol, atât vizual cât şi prin aparate optice, timp de 8-12 secunde. Detalii aici.

Apariție anul 1984 – Baza militară Alexeni din inima Bărăganului, aflată la cinci kilometric est de Urziceni, a devenit pe 23 august 1984 locul unei apariții uimitoare, după ce un obiect zburător neidentificat a fost reperat de radare. Detalii aici.

Apariție anul 1978 – În 23 septembrie 1978, câțiva localnici  au văzut în toiul nopţii un obiect luminos, roşcat, ce avea forma unui semicerc. Detalii aici.

Apariție anul 1972 – Un obiect strălucitor a aterizat, în septembrie 1972, în aproprierea satului prahovean Valea Plopului, evenimentul este considerat de specialiștii în domeniu primul caz de aterizare  a unui OZN, atestat și expertizat științific, în România. Detalii aici.

Apariție anul 1968 –  În 1968, Emil Barnea, un tehnician militar, a fotografiat ceea ce a considerat că este un OZN care planează deasupra poienii din Pădurea Hoia-Baciu, de la marginea orașului Cluj-Napoca. Detalii aici.

Apariție anul 1968 – Într-o carte de cântări bisericești aflată în arhivele bisericii ortodoxe din localitatea Războieni Cetate din județui Alba cuprinde o notă referitoare la o farfurie zburătoare strălucitoare care se deplasa spre cluj. Detalii aici.

Apariție anul 1517 – Prima semnalare a unui obiect zburător neidentificat în spațiul românesc, a fost identificată în Letopisețul Țării Moldovei al lui Grigore Ureche de către Dalila-Lucia Arama, paleograf principal la cabinetul de manuscrise al Bibliotecii Academiei Române., potrivit unei postări a History Channel pe facebook.

Valeat 7025 (1517) noiembrie 8, sămn mare s-au aratat pe ceriu, c-au stralucit despre miadzanoapte ca un chip de om, de-au statut multa vreame si iară s-au ascuns în vazduh”.

La realizarea acestui material au fost participat prin informații: Elisabeth Bouleanu, Iulian Bunilă, Costel Crangan, Daniel Guță, Sinziana Ionescu, Dana Mihai, Ionela Stănilă, Mădălin Sofronie, Borcea Ștefan, Dorin Țimonea. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite