Ministerul Mediului vrea să planteze zeci de mii de puieţi, în întreaga ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietatea publică reprezenta 64,3% din
suprafaţa totală a fondului forestier naţional, fiind administrată în principal
de către Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva (75,1%), iar proprietatea
privată 35,7%, fiind administrată în cea mai mare parte de structurile silvice
private (95,5%).
Proprietatea publică reprezenta 64,3% din suprafaţa totală a fondului forestier naţional, fiind administrată în principal de către Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva (75,1%), iar proprietatea privată 35,7%, fiind administrată în cea mai mare parte de structurile silvice private (95,5%).

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunţă că anul 2021 îşi propune reconstrucţia pădurilor prin plantarea, la nivel naţional, a milioane de puieţi.

"În România, administratorii de pădure derulează campanii de împădurire la nivel naţional, în fiecare an. Pentru anul 2021, ne-am propus să plantăm zeci de milioane de puieţi, peste tot în ţară. Totodată, ambiţia noastră este să creştem suprafaţa de pădure din România prin extinderea fondului forestier naţional, mai ales prin împădurirea terenurilor degradate, aride şi afectate de fenomenul deşertificării. Ziua Internaţională a Pădurilor este un prilej de a conştientiza importanţa tuturor tipurilor de păduri şi multele daruri pe care acestea le fac oamenilor", scrie, pe Facebook, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP)

În România, conform datelor oficiale, furnizate de Agerpres,  fondul forestier ocupa, la sfârşitul anului 2019, un număr de 6,592 milioane de hectare, respectiv 27,7% din suprafaţa ţării, arată datele centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Media europeană este de 32%.

Tot la nivelul anului 2019, suprafaţa pădurilor era de 6,427 milioane hectare, speciile de răşinoase acoperind 1,915 milioane hectare (respectiv 29,8%), iar speciile de foioase 4,512 milioane hectare (respectiv 70,2%).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite