Locuri de muncă pentru români, în străinătate. Culegătorii de căpşuni, printre cei mai căutaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Peste 1.500 de locuri de muncă sunt disponibile pentru românii care vor să lucreze în străinătate prin intermediul reţelei Eures.

De departe, cele mai multe joburi sunt puse la bătaie în Spania, unde se pot angaja 1.000 de români, în special muncitori necalificaţi în agricultură. Concret, se caută 800 de culegători de căpşuni, 200 de agricultori, şase tehnicieni şi un manager de şantier naval. 

În ceea ce priveşte Marea Britanie, şi aici sunt disponibile locuri de muncă. Se caută 100 de culegători de căpşuni şi zmeură, 50 de îngrijitori persoane la domiciliu şi 10 infirmieri. Pe de altă parte, în Germania se căută în special personal dedicat curăţeniei. Mai precis, 80 de persoane sunt căutate în acest scop, dar se caută şi 11 lucrători în construcţii, şoferi de camion sau tâmplari. 

În Olanda sunt disponibile 121 de locuri de muncă, 85 pentru lucrătorii în sere, 25 pentru lucrători în fabrica de alimente şi 10 pentru muncitorii în grădinărit. Doar câte un loc de muncă este disponibil în Ungaria, Slovenia sau Danemarca, arată Ministerul Muncii.

Condiţii pentru joburile prin Eures

Există o serie de condiţii de îndeplinit pentru românii interesaţi să obţină aceste locuri de muncă. Persoanele interesate să participe la selecţie, trebuie să se adreseze consilierilor Eures din cadrul agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă pentru a fi înregistrate ȋn baza de date pentru muncă ȋn străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare.

Aceştia au nevoie de copie după cartea de identitate, de un CV în limba română şi de o adeverinţă medicală cu menţiunea „Clinic sănătos”, documente necesare strict pentru înscrierea în baza de date. Cunoştinţele bune sau foarte bune de limbă germană sunt şi ele esenţiale, la fel şi cele de limbă engleză, arată Eures. 

Specialiştii Eures notează că dacă se ajunge la etapa unui interviu, este de preferat ca diplomele candidatului să fie traduse şi să aibă asupra lor nu doar acte de identitate şi cardul european de sănătate, ci şi scrisori de recomandare, pentru a avea mai multe şanse de a obţine locul de muncă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite