Cum să înțelegem complexitatea traumei la copii și cum funcționează sexualitatea, la vârsta adultă

0
Publicat:

Psihoterapeuții Gáspár György, Diana Stănculeanu și Cristina Petrescu-Ghenea împreună cu jurnalista Andreea Brașovean se reunesc într-o nouă ediție de dezbateri și o dublă lansare de carte

Cum să înțelegem complexitatea traumei la copii și cum  funcționează sexualitatea, la vârsta adultă
Cum să înțelegem complexitatea traumei la copii și cum funcționează sexualitatea, la vârsta adultă

„Să vorbim despre viața ta sexuală“

Miercuri, 17 aprilie 2024, cu începere de la ora 18:30, vă invităm la o dublă lansare de carte, organizată de Pagina de Psihologie la Teatrul Elisabeta. Jurnalista Andreea Brașovean și psihoterapeuții Gáspár György, Diana Stănculeanu și Cristina Petrescu-Ghenea ne vor ajuta să înțelegem complexitatea traumei la copii, precum și modul în care funcționează sexualitatea umană, la vârsta adultă.

Timp de o oră și jumătate, vom beneficia atât de informații prețioase despre trezirea miracolului natural al vindecării și repararea intimității, cât și de o sesiune specială de întrebări și răspunsuri.

Să vorbim despre viața ta sexuală – autorul, Ian Kerner, este unul dintre cei mai cunoscuți terapeuți sexuali ai zilelor noastre, iar această carte prezintă munca sa de cercetare și de practică clinică, desfășurată pe parcursul mai multor decenii.

Surprinzătoare și plină de explicații accesibile oricărei minți umane, lectura aceasta ne oferă educația sexuală de care avem nevoie pentru a dezvolta un sine sexual sănătos și ne livrează strategii variate de reparare a intimității. Despre această carte Esther Perel spune: „De la ruperea rutinei în privința sexului, până la concilierea libidourilor nepotrivite între parteneri, Ian Kerner reprezintă avangarda oferirii de soluții proaspete la probleme sexuale clasice.”

Trauma prin ochii copilului 

Trauma prin ochii copilului – poate cea mai importantă carte care s-a scris despre prevenție și strategiile de intervenție în trauma la copii. Semnată dr. Peter Levine, creatorul Somatic Experiencig, și Maggie Kline, cartea le este utilă atât părinților, îngrijitorilor, adulților care interacționează cu copii, cât și experților în sănătate, psihologie și educație. Volumul publicat, în această primăvară, la Editura „Pagina de Psihologie” îmbină noțiuni și concepte teoretice, povești de viață și tehnici concrete de lucru.

Gabor Maté despre această carte: „Se spune despre unele cărți că, prin originalitatea lor, „ies din tipare“. Trauma prin ochii copilului merge și mai departe: își creează propriul tipar, iar toți cei care se ocupă de sănătatea și fericirea copiilor îi vor fi recunoscători pentru aceasta.”

Cu cine te întâlnești

Pagina de Psihologie îi aduce pe scenă pe trei dintre cei mai importanți specialiști care te vor ghida în înțlegerea multor aspecte importante din viață.

Gáspár György este autor și psihoterapeut imago certificat internațional, fiind, de asemenea, președintele AMPP, al Academiei de Terapie Imago din România și cofondator Pagina de Psihologie.

Diana Stănculeanu este psihologă cu specializare în psihoterapia copilului și adolescentului, având, de asemenea, expertiză în terapia anxietății și depresiei, fiind parte din echipa de formatori ai AMPP.

Cristina Petrescu - Ghenea este psihiatră, psihoterapeută specializată în dinamica relațiilor de familie și sexualitatea umană, fiind parte din echipa de formatori ai AMPP și gazda podcastului Reconectat.

Date organizatorice

·           Accesul este gratuit și se face în limita numărului de locuri disponibile, prin completarea formularului de înscriere.

·           Venirea participanților se face cu începere de la ora 18:00, la sediul Teatrului Elisabeta din b-dul Regina Elisabeta nr. 45 (lângă parcul Cișmigiu).

·           Participanții vor fi primiți cu apă și dulciuri și au posibilitatea de a cumpăra cărțile lansate (direct de la standul Editurii Pagina de Psihologie), dar și de a face poze cu vorbitorii și cele două machete uriașe ale cărților.

Despre Editura Pagina de Psihologie:

Înființată în 2015, este parte din conceptul Pagina de Psihologie care reprezintă cea mai mare platformă de promovare a sănătății relaționale din România și care, împreună cu AMPP (Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie), organizează evenimente atât pentru specialiști, cât și pentru publicul larg.

Editura a publicat până acum o serie de titluri de mare succes: Suflete de sticlă, Mintea, Într-o voce nerostită, Inteligența parentală, Terapia imago, toate devenind bestseller atât în online, cât și în marile librării din țară.

Informații suplimentare pe www.paginadepsihologie.ro, Instagram și Facebook

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite