Comparația unui american între litoralul românesc și cel spaniol. „O ticăloșie revoltătoare”

0
Publicat:

Daniel, un american din Washington, și-a petrecut concediul în Spania și în România și a optat pentru Tenerife, respectiv Mamaia. Concluzia lui a fost una surprinzătoare.

Uneori Mamaia (stânga) poate fi mai primitoare decât Tenerife. FOTO Arhivă Adevărul
Uneori Mamaia (stânga) poate fi mai primitoare decât Tenerife. FOTO Arhivă Adevărul

Daniel, care are dublă cetățenie (româno-americană), spune că a fost mai întâi la Tenerife, în luna iunie, unde a avut din start un șoc: pereții din baie erau plini de mucegai, iar peste tot era un miros înțepător.

A făcut o reclamație, dar hotelierii i-au spus că nu mai au camere liberă decât într-un alt hotel, mult mai departe de plajă, sau să mai aștepte până săptămâna următoare, exact atunci când el trebuia să plece.

„Nu mi-a venit să cred. Eram pentru a treia oară în Spania și a pentru a doua oară în Tenerife, dar nu mai pățisem niciodată una ca asta. O ticăloșie revoltătoare, îmi venea să plec pur și simplu, dar nu puteam nici să renunț la banii pe care îi plătisem deja și nici nu voiam să fac circ și să caut cine poate obliga hotelul să mă despăgubească”, a povestit româno-americanul.

Mai bine la Mamaia decât în Spania

Câteva luni mai târziu, la finele lunii august, a mers la Mamaia pentru cinci zile. De această dată, spune el, a avut o vacanță mai mult decât decentă.

„Mamaia nu e Tenerife, dar să știți că are frumusețile ei. Unii o compară cu Ibiza. Și nu e că sunt și român, dar e frumoasă. Aș spune că sunt multe cluburi cochete și fete frumoase din toată lumea. Pentru americani e un pic mai greu de ajuns, pentru că nu există zboruri directe spre România. Se poate ajunge însă din Londra, Paris sau Frankfurt oricând într-un mare oraș românesc cum e capitala București, Cluj sau Iași. Apoi, dacă se vrea să se ajungă pe litoralul românesc, e de preferat să se zboare la București, iar de acolo se ajunge relativ ușor cu trenul, cu autocarul sau cu o mașină închiriată”, adaugă el.

La final, Daniel a explicat că și românii și spaniolii sunt latini și că seamănă ca fire. „Românii seamănă cu spaniolii, sunt latini și unii și alții, dar unii sunt mai corecți. Și aici vorbesc despre români”, mai spune el. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite