Rusia trimite echipe de salvatori în Iran pentru a oferi ajutor în găsirea elicopterului în care se afla preşedintele Raisi

0
Publicat:

Rusia trimite echipe de salvatori în Iran pentru a oferi ajutor la operaţiunile de căutare a elicopterului care îl transporta pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi, victima unui „accident”, conform oficialilor iranieni şi media oficiale iraniene, a anunţat Moscova luni dimineaţa, relatează AFP, scrie AGERPRES.

Ebrahim Raisi FOTO: EPA-EFE
Ebrahim Raisi FOTO: EPA-EFE

„La cererea părţii iraniene, salvatori din cadrul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă vor ajuta la operaţiunile de căutare şi salvare a elicopterului în care se afla preşedintele iranian”, a scris ministerul într-un comunicat publicat pe Telegram. Echipa „se îndreaptă spre Tabriz”, un oraş mare din nord-vestul Iranului, şi are „47 de specialişti cu echipamentul necesar, vehicule de teren şi un elicopter BO-105”, se precizează în comunicat.

Echipele de salvare continuă căutarea elicopterului implicat în accidentul din nord-vestul Iranului și la bordul căruia se aflau mai mulți oficiali, inclusiv președintele Ebrahim Raisi și ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, dar acțiunea este îngreunată de condițiile meteo dificile și de întuneric, scriu agențiile Reuters și DPA, potrivit AGERPRES.

Declaraţiile responsabililor iranieni şi relatările din mass-media locale sugerează o prăbuşire a elicopterului, care făcea parte dintr-o escadrilă de trei elicoptere ce transportau oficiali de rang înalt într-o vizită în nord-vestul ţării. Două dintre elicoptere au aterizat fără probleme în oraşul Tabriz.

Mai multe ţări, printre care Azerbaidjan, Armenia, Turcia, Arabia Saudită, Qatar şi altele şi-au oferit, de asemenea susținerea în operaţiunile de căutare, iar Uniunea Europeană a activat serviciul Copernicus de cartografiere prin satelit pentru a asista autoritățile iraniene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite