România intră puternic pe piața dronelor militare

0
Publicat:

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prin intermediul Societății Carfil S.A., subsidiară a Companiei Naționale Romarm S.A., va semna un acord strategic de cooperare industrială cu producătorul american de drone militare și civile Periscope Aviation, în timpul Black Sea Defence Aerospace and Security International Exhibition (BSDA) 2024.

FOTO Chartis Federal,
FOTO Chartis Federal,

Acest acord marchează o premieră pentru industria românească de apărare, fiind primul parteneriat strategic al unei companii autohtone în domeniul construcției de UAV-uri militare și civile. Proiectul vine ca răspuns la cererea tot mai mare de astfel de echipamente din diverse industrii, cu accent deosebit pe domeniul apărării. Societatea Carfil SA, cu o istorie de peste 100 de ani în producția de armament și muniție pentru artilerie, se numără printre cele mai importante companii din industria de apărare a României.

Periscope Aviation reprezintă divizia de drone a Chartis Federal, fiind cea mai recentă investiție a companiei americane, renumită pentru inovația sa în sistemele UAV tactice de înaltă performanță.

Misiuni diverse

Aparatele de zbor americane pot îndeplini misiuni de luptă, dar și unele de aprovizionare a trupelor cu muniții sau provizii. În plus, cu echiparea corespunzătoare, dronele pot fi utilizate ca hub de comunicații mobile în regiuni cu acoperire limitată sau fără acoperire de semnal. Mai mult, dronele pot „colecta informații în mod discret și în siguranță, pe distanțe mai mari și în condiții considerate în mod tradițional imposibile pentru UAV”, după cum susține producătorul. În fine, un anumit model de dronă fabricat de Periscope Aviation „poate ajuta autoritățile să interzică, să dezactiveze și să recupereze orice UAV care zboară într-un spațiu aerian restricționat”.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite