Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sociologul și profesorul Alfred Bulai, acuzat de comportament de prădător, după ce ar fi cerut unor studente să se dezbrace în fața lui, a ocupat de-a lungul timpului mai multe funcții, precum cea de prodecan sau de secretar de stat, și a ajuns un cunoscut analist politic.

FOTO Alfredbulai.com
FOTO Alfredbulai.com

Bulai (61 de ani) a obținut un Doctorat in sociologie, în 1996, și a fost șef al Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București (din 2016 până în prezent), prodecan la Facultatea de Științe Politice (SNSPA), (peste 10 ani), precum și secretar de stat în Guvernul României și președinte al Agenției de Strategii Guvernamentale (2006‑2009), în timpul Guvernului Călin Popescu Tăriceanu.

În acea perioadă, din acea poziție ar fi făcut însă propagandă pentru PNL din bani publici, tipărind patru milioane de cărți poștale la suprapreț, care promovau integrarea în UE și avea poza lui Tăriceanu deoarece „n-a găsit poza cu Guvernul”, după cum relata Hotnews.ro.  În acest timp, „Bulai oferea „gratis” „mărunte servicii” de consiliere pentru partid, după cum le numea el în presă”, mai notează sursa citată.

În 2009, Alfred Bulai fusese premiat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), în cadrul Gala Profesorilor Bologna, titlu care i-a fost retras luni, după cum a anunțat organizația care a afirmat că „condamnă acțiunile de hărțuire și violență psihologică ale prof. univ. dr. Alfred Bulai”.

În 2016 a fost a devenit membru în Consiliul de administrație al TVR, nominalizat de PSD, conform TVR.

De aproape două decenii își dă cu părerea la televizor, în presă și în emisiuni pe Youtube, ca o autoritate în domeniul său. Comentează despre alegeri, jocuri politice și măsurile guvernanților, dar și despre autostrăzi, videochat și crenvurști vegetali. Aparițiile pe sticlă au contribuit la faima sa în facultate, atât printre studenți, cât și printre părinții acestora, care întăreau încrederea tinerilor în profesor”, conform snoop.ro.  

Activitate profesională

Alfred Bulai s-a implicat în cercetarea socială academică și privată începând cu anul 1997, colaborând pentru diverse proiecte, printre altele cu: Universitatea din Bucuresti, Banca Mondială, AB Research Grup, Societatea Română de Reumatologie, Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene,  Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Dezvoltării regionale și Administrației Publice, Ministerul Mucii și Protecției Sociale și Școala Națională de Studii Politice și Administrative, potrivit CV-ului publicat de SNSPA.  

Potrivit SNSPA, profesorul universitar a predat cursuri de: Metodologia cercetării sociologice, Sociologie generală, Sociologia comunicaţiilor, Concepte fundamentale în sociologie, Comunicare socială, Introducere în politicile publice, Analiză electorală şi marketing politic, Focus grup, Sociologie vizuală.

Iar interesele sale de cercetare s-au axat pe cercetarea socială cantitativă şi calitativă, comunicare publică şi socială, evaluare campanii si activităţi de comunicare, auditare şi analiză a programelor de cercetare, sociologie electorală, politici publice, diagnoză instituţională, training şi pregătire în domeniile specificate.

Totodată, cele mai importante lucrări publicate de Alfred Bulai sunt: “Mecanisme electorale ale societăţii româneşti” (1999), “Focus grupul în investigaţia socială - Metode de cercetare calitativă” (2000), “Societatea reală” (2007), romanul "8539" (2003). A colaborat, în calitate de coordonator şi/sau coautor la realizarea lucrărilor: „Dicţionar de Sociologie” (1993), „Sondajul de opinie” (1997), "Analiza şi evaluarea politicilor publice" (suport de curs, 2000), "Ghid de eficientizare a activităţilor desfăşurate în administraţia publică locală" (2001), "Aspecte ale finanţării globale a universităţilor" (2001), "Manifest pentru o universitate antreprenorială" (2002).

Scandalul sexual

Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a aprobat, marţi, la propunerea rectorului Remus Pricopie, suspendarea profesorului universitar Alfred Bulai din toate funcțiile pe care le ocupă. Conducerea universității a spus însă că nu a existat niciodată o plângere la adresa lui Bulai.

De altfel, profesorul și sociologul Alfred Bula a făcut cerere de pensionare de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Iar Poliția Capitalei a demarat, luni, investigații față de profesorul universitar Alfred Bulai, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției în scop sexual.

Amintim că profesorul este acuzat că le-ar fi cerut unor studente să se dezbrace în fața lui.

Profesorul Alfred Bulai neagă că lucrurile ar fi stat altfel. „Habar n-am de această chestiune. Sigur este că nu s-a dezbrăcat. Nu există o asemenea cerință”, a spus cunoscutul analist politic, potrivit sursei citate.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite