A început cel mai aspru post de peste an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Postul durează 40 de zile
Postul durează 40 de zile

Postul de 40 de zile al Paştelui a început luni şi este cel mai aspru de peste an, fără carne şi lactate, având doar două zile de dezlegare la peşte, în 25 martie, de Buna Vestire şi în 8 aprilie, când este sărbătorită Intrarea Domnului în Ierusalim - Floriile.

Postul Paștelui este  "o perioadă de eliberare de păcate şi de patimi egoiste", o periaodă de luminare a sufletului prin rugăciune, prin citirea Sfintelor Scripturi și ale Scrierilor Sfinților prin spovedanie și prin împărtășire, după cum afirmă patriarhul Daniel.

Postul Paștelui a început luni și are o durată de 40 de zile, având doar două zile de dezlegare la pește, în 25 martie, de Buna Vestire și în 8 aprilie, când sunt sărbătorite Floriile.


În cele 40 de zile sunt doar două zile de dezlegare la peşte, faţă de postul Crăciunului, când sunt 15 zile cu dezlegare la peşte. De asemenea, în Postul Paştelui, în fiecare sâmbătă are loc pomenirea morţilor.

"Dacă postul nu este liber acceptat, el nu este de mare folos duhovnicesc, ci este perceput ca o înfometare forţată. De aceea, fiecare posteşte cât poate. Biserica a făcut din post o regulă generală pentru toţi, însă cei ce nu pot posti ca înfrânare de la hrană materială trebuie totuşi să postească cel puţin spiritual, ca înfrânare de la gânduri necurate, cuvinte urâte şi fapte rele. Bătrânii, bolnavii şi copiii sunt scutiţi de post, întrucât trupul lor este mai puţin rezistent.", a spus PF Daniel.

Învierea Domnului este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos.

La câteva zile după intrarea solemnă în Ierusalim (de Florii), Mântuitorul a fost judecat şi răstignit, a murit pe cruce şi a fost pus în mormânt. După trei zile, a înviat din morţi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite