Profesorul Petrişor Geavlete, medic primar urolog, a lansat un nou tratat medical
0
Profesorul Petrişor Geavlete, şeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan" din Bucureşti şi-a lansat miercuri cartea, „Tratat de Endourologie”, în cadrul Congresului Naţional Romuro, organizat de Asociaţia Română de Urologie.
Lucrarea reputatului medic, apărută la Editura Universitară „Carol Davila” Bucureşti, cuprinde trei volume, are 1.787 de pagini şi conţine 4.500 de imagini full color, ea fiind destinată medicilor din specialitatea urologie.
„În viaţa fiecăruia dintre noi sunt momente importante. Sigur că noi trăim un astfel de moment astăzi. Aş începe cu faptul că pentru clinica noastră şi pentru mine, personal, este o foarte mare onoare să prezint în faţa dumneavoastră aş zice, viaţa mea, cu tot ceea ce am făcut eu, în special partea de endourologie. Sunt rezultatele unui colectiv care a lucrat alături de mine şi, după cum vedeţi, este un colectiv unitar, un colectiv bine dirijat care a muncit foarte mult”, a declarat profesorul Petrişor Geavlete, adăugând că tratatul lansat astăzi continuă tradiţia altor apariţii editoriale apărute la editura Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală.
Şeful Clinicii de Urologie de la Spitalul Sfântul Ioan a precizat că tratatul „cuprinde cam tot ce există în endourologie astăzi”. Cele trei volume sunt alcătuite din 61 de capitole şi 496 de subcapitole în care a fost analizată strict experienţa colectivului medical coordonat de profesorul Geavlete. „Nu vă închipuiţi câtă presiune a fost pe colaboratori ca să finalizăm tratatul. Mă bucur enorm că este o carte 100% originală. De asemenea, mă bucur că este o carte care acoperă toată patologia endourologică, precum şi metodele moderne: abordul flexibil, patologia investigaţională, de imagistică endoscopică - toate se regăsesc în această carte”, a explicat profesorul Geavlete.
La rândul său, academicianul Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, a declarat că realizarea profesorului Geavlete şi a echipei sale este una deosebită. „Trecând din planul practic în plan publicistic este o muncă poate mai grea decât cea la patul bolnavului, pentru că ea trebuie să concluzioneze, să configureze în aşa fel încât să fie uşor de citit, uşor de înţeles, foarte expresiv şi foarte bine ilustrat. Eu cred că acest tratat îndeplineşte toate aceste condiţii. De asemenea, acest tratat de urologie nu aparţine numai clinicii de la Sfântul Ioan, ci aparţine universităţii noastre”, a explicat rectorul UMF Bucureşti.
Şi profesorul Dan Mischianu, şeful Clinicii de Urologie de la Spitalul Militar, a avut cuvinte de laudă vis-a-vis de tratatul lansat astăzi.
„Profesorul Geavlete îşi adaugă astăzi cea de-a 18-a carte în panoplia realizărilor sale scriitoriceşti medicale. A fost vorba de o muncă de Sisif, sunt convins de asta. Profesorul Geavlete este un chirurg care are nişte mâini de fier în mănuşi de catifea pentru că el a putut să îşi constrângă colectivul şi după o muncă absolut titanică să realizeze această apariţie de excepţie, care se adaugă tratatului nostru de urologie din 2008. Sper ca această carte să intre în curricula de pregătire a viitorilor urologi europeni”, a declarat profesorul Mischianu.
Potrivit conferenţiarului Victor Purcărea, directorul Editurii Universitare „Carol Davila”, celor de la editură le-a luat aproximativ 11 luni şi jumătate pentru a face tehnoredactarea şi alte trei luni pentru a tipări volumele apărute sub redacţia profesorului Petrişor Geavlete.
Tratatul cuprinde următoarele capitole principale: Uretra; Prostata; Vezica urinară; Ureterul; Rinichiul.
Curriculum Vitae
- Nume: Petrişor Geavlete
- Data şi locul naşterii: 14.06.1952, Cluj-Napoca
- Stare civilă: Căsătorit
- Formare: Şeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan" din Bucureşti. Din anul 2000, profesor universitar la Catedra de Urologie a aceluiaşi spital.