Cod galben de ceață în 16 județe și în București. Vizibilitate redusă sub 50 de metri pe mai multe drumuri

0
Publicat:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, 9 ianuarie, mai multe avertizări nowcasting Cod galben de vânt puternic, dar şi de ceaţă şi polei, valabile în mai multe zone din ţară.

Ceață pe mai multe drumuri din țară
Ceață pe mai multe drumuri din țară

Până la ora 9.00, în localităţi din judeţele Timiş, Hunedoara, Ialomiţa, Argeş, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa, Alba, Mureş, Sibiu, Olt, Dolj şi Municipiul Bucureşti (îndeosebi în zona periferică) va fi ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri, iar pe alocuri sunt condiţii de producere a gheţuşului.

Vânt în Dobrogea

De asemenea, până la ora 11.00, vor fi intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 55 - 60 km/h, în zone din judeţele Constanţa şi Tulcea. 

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în municipiul Constanța, vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55-60 km/h.

Vremea va fi schimbătoare ca aspect, cu cer temporar noros. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 6...7 grade.

Până la ora 14.00, în judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Braşov şi Sibiu, la altitudini de peste 1.800 de metri, vântul va sufla cu viteze de 90 - 100 km/h, în timp ce în localităţi din judeţele Bacău, Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi şi Vaslui intensificările vântului vor depăşi 55 - 65 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează Administrația Națională de Meteorologie. 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite